Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γενική απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ για τις 26 Σεπτεμβρίου


Γράφαμε εχθές ΕΔΩ για την πιθανότητα η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει από κοινού με τη ΓΣΕΕ στη διοργάνωση γενικής πανελλαδικής απεργίας.
Τελικά επιβεβαιωθήκαμε σήμερα (το αναφέρουμε απλά για να υπενθυμίσουμε τι, που και πότε διαβάζετε ορισμένα πράγματα), αφού σήμερα εξαγγέλθηκε 24ωρη γενική απεργία για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.
Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της για το θέμα αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: “Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης” και συμπληρώνει πως “όσο οι δανειστές εμμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών τόσο θα εντείνεται ο αγώνας των συνδικάτων”.

Ας ελπίσουμε μόνο πως θα ξυπνήσουν άπαντες και πως ΔΕΝ θα δούμε πάλι (όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια) χωριστές συγκεντρώσεις. Γιατί, όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει, η κρίση και η ανεργία που μας φόρτωσαν δεν χτυπάει χώρια τους δεξιούς, χώρια τους αριστερούς, χώρια του κομμουνιστές, χώρια τους ανένταχτους κοκ. Η κρίση είναι μια και χτυπάει ΑΠΑΝΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.