Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών-απατών σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Ημαθίας

poliziamanetteΝεαρός υποδυόμενος τον πλανόδιο πωλητή και με τη μέθοδο της απασχόλησης μετέβαινε μαζί με συνεργό του στις οικίες ηλικιωμένων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση απατών και κλοπών χρηματικών ποσών από τις οικίες 2 ηλικιωμένων σε χωριά της Ημαθίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 21χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου αλλά και του συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της απάτης.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Νοέμβριο του 2014 καθώς και τον Οκτώβριο του 2015 οι προαναφερόμενοι, υποδυόμενοι τους πλανόδιους πωλητές, πήγαν στις οικίες 86χρονης και 88χρονου, αντίστοιχα, όπου με το πρόσχημα πώλησης λευκών ειδών, αλλά και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ και διέφυγαν με όχημα που είχαν σταθμεύσει κοντά στις οικίες.

Σημειώνεται ότι, ο 21χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για τα ίδια αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.