Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Οι στενές κολλεγιές Γερμανών – Τούρκων και το Αιγαίο

merktrΤα μάτια μας όχι 14 αλλά 1004 θα πρέπει να έχουμε με τις κολλεγιές που κάνουν οι Γερμανοί με τους Τούρκους (μιλάμε άλλωστε και για… παλιές αγάπες, μην ξεχνιόμαστε!!!) για το θέμα των προσφύγων.
Οι Τούρκοι τη στιγμή αυτή μπορούν να… χορέψουν την ανίκανη (και ταυτόχρονα αδιάφορη και αδύναμη) να αντιδράσει Ευρώπη όπως θέλουν.
Έχουν κοντά στα 2 εκατομμύρια ανθρώπους στην επικράτεια τους, που μπορούν να τους στείλουν με καραβιές στην Ευρώπη, στην Ελλάδα συγκεκριμένα, και να δημιουργήσουν άπειρα προβλήματα. Αυτό οι Τούρκοι το γνωρίζουν πολύ καλά. Και το εκμεταλλεύονται δεόντως!


Η γερμανική Κυβέρνηση, που δεν θέλει ούτε ζωγραφιστό να δει πρόσφυγα (παρά τις συνθήκες που έχει υπογράψει και όσα λέει κατά καιρούς κλπ κλπ), προσπαθεί να συμφωνήσει κάπως με τους Τούρκους, που βρήκαν ευκαιρία και ζητάνε τον ουρανό με τ’ άστρα. Η Δωροθέα ξεκίνησε από κάτι «διαρροές» για κοινές περιπολίες Ελλήνων και Τούρκων στο Αιγαίο (που.. βρωμάει στο πετρέλαιο) και τώρα είναι έτοιμη να δώσει στους – από πάντα – φίλους της από ρευστό μέχρι ότι φανταστούμε. Μέχρι και στην ΕΕ είναι ικανή η Δωροθέα να τη βάλει την Τουρκία (και ας πάνε και στο διάολο τα όποια προαπαιτούμενα για να γίνει μια χώρα μέλος της ΕΕ).

Μην παραξενευτούμε, αν ξαφνικά μάθουμε από τους “δανειστές” πως η χώρα είναι ανίκανη να εκμεταλλευτεί από μόνη της τα ενεργειακά αποθέματα στο Αιγαίο (υποχρεώνοντάς την να συνεργαστεί με Τούρκους) ή αν δούμε εταιρίες να συνεργάζονται με τους Τούρκους για έρευνες σε ελληνικά νερά. Άλλωστε, και οι συμφωνίες τύπου TTIP σε κάτι τέτοια αποσκοπούν: στο να γίνουν τα κράτη ακόλουθοι των εταιριών που δεν θα δίνουν λογαριασμό πουθενά.

Η χώρα μας είναι στο καναβάτσο, πολιτικά και οικονομικά. Όμως ποιον Έλληνα κι αν ρωτήσεις – εκτός από αυτούς που κάνουν ή αναμένουν να κάνουν δουλίτσες με τους Δανειστές – είναι έτοιμος να ξαποστείλει τις κάθε είδους τρόικες ή όπως αλλιώς τις λένε. Γιατί φαίνεται πως η συνέχεια θα είναι δύσκολη και η χώρα θα στριμωχτεί ακόμη περισσότερο. Και όχι μόνον οικονομικά.

Το θέμα είναι για πόσο καιρό ακόμη οι πολιτικοί της Ελλάδας θα είναι διατεθειμένοι να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το παραμύθι του χρέους και να δέχονται οτιδήποτε (πλέον θα αρχίσουν να τους αποστέλλονται από τους «δανειστές» όχι μόνο οικονομικές αλλά και διπλωματικής φύσης ντιρεκτίβες), εις το όνομα των αγορών, αποφυγής κατάρρευσης των τραπεζών ή της αποφυγής ενός grexit.