Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ένας οδηγός "σερφαρίσματος" για παιδιά και γονείς

Το internet όπως και να το κάνουμε είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο (αν και για κάποιους έχει γίνει η ζωή τους η ίδια, αλλά στην περίπτωση αυτή μιλάμε για αρρωστημένες καταστάσεις που χρήζουν ιατρικής βοήθειας).
Διασκέδαση, επικοινωνία και εκπαίδευση είναι τα τρία χαρακτηριστικά που το internetπαρουσιάζει για τον μέσο χρήστη, όπως οι περισσότεροι από εμάς.
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε έναν νέο online οδηγό ασφάλειας για παιδιά από 6 έως 12 ετών, ο οποίος εστιάζει σε τέσσερα βασικά θέματα (ασφάλεια, επικοινωνία, ηλεκτρονική παρενόχληση, διασκέδαση και κατέβασμα αρχείων).
Στην online πλατφόρμα του οδηγού τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους θα βρουν συμβουλές, χρυσούς κανόνες, κουίζ, παζλ και παιχνίδια, μέσω των οποίων αποκτούν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου επισημαίνει, ιδιαίτερα, ότι ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς για τη δημιουργία δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη.

Τον οδηγό αυτό μπορείτε να τον “κατεβάσετε” απ’ευθείας πατώντας  ΕΔΩ, απ’ τον ιστότοπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (θα ξεκινήσει αμέσως το κατέβασμα στον υπολογιστή σας).
Στον ίδιο ιστότοπο υπάρχει – μεταξύ άλλων – και οδηγός για τους φίλους του facebook, ΕΔΩ