Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΦΕΤ: αποσύρονται από την αγορά κουλουράκια και κρουασάν

Την απόσυρση από την αγορά δυο προϊόντων ανακοίνωσε πως απαίτησε σήμερα ο ΕΦΕΤ. Πρόκεται για κρουασάν και κουλουράκια.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, διαπίστωσε, σε μία παρτίδα κρουασάν “choco the monster”, καθαρού βάρους 250g, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (παρουσία ευρωτίασης).
Συγκεκριμένα, πρόκειται για κρουασάν “με 5πλή γέμιση πραλίνας φουντουκιού”, με ημερομηνία λήξης 16-11-12. Το ανωτέρω προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. από την επιχείρηση «Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ» Ε.Π.Ε.
Επίσης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης καταγγελίας που αφορούσε στη διακίνηση προϊόντος ”κουλουράκια”, στο οποίο περιέχεται η γλυκαντική ύλη γλυκοζίτες στεβιόλης (Ε960). 
Σύμφωνα με την Ενωσιακή Νομοθεσία, η χρήση γλυκοζιτών στεβιόλης δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία “STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια”, σε συσκευασία των 330g, με ημερομηνίες λήξης 19/09/13, 28/09/13, 4/10/13 και 9/10/13. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρία: «ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε.», 6o χλμ Τρικάλων – Καρδίτσας 42100 Τρίκαλα.

Για το συγκεκριμένο προϊόν η εταιρία με δελτίο τύπου της ενημέρωσε πως έχει ενεργοποιήσει ήδη την διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος από τα σημεία πώλησης, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα μέχρι τις 21:00. 
Ο ΕΦΕΤ και στις δυο περιπτώσεις απαίτησε από τις εταιρίες την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Επίσης καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα προαναφερθέντα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.