Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νίκη για τον Φίλιππο Βέροιας και προβληματισμός για τη διαιτησία

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα του Φιλίππου Βέροιας απέναντι στον Ηρακλή με 67-64 σε ένα παιχνίδι για γερά. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ωραίο και δυνατό θέαμα στους πολυπληθείς φιλάθλους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και πάλι στο κάλεσμα Διοίκησης του Φιλίππου και γέμισαν το γήπεδο “Δημήτριος Βικέλας”.
Διαιτητές : Νικολούλης και Πιτσίλκας.
Δεκάλεπτα : 14-12, 34-28, 45-47, 67-64
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Γκίμας – Μπλατσιώτης): Κοθράς 14(2), Τριχόπουλος, Κασαμπαλής, Μπρόζος 11(1), Ράπτης 10, Χρυσόπουλος 16, Πάλλης 8, Ορφανός 4, Τσεσμετζής 4(1)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Κωστόπουλος): Πασαλίδης 2, Μπεχλιβάνης 14 (3), Σταμπουλής 11, Σικαλίδης 10 (1), Τοπούζης 10, Καζάκος 5, Σαμαράς 6 (2), Κυρίτσης, Ζεχερλής, Μασλαρινός 2, Δαμαλής 2.

Οι δηλώσεις που έγιναν μετά το παιχνίδι:

Δημήτρης Γκίμας: “Δίκαιη Νίκη – Η Διαιτησία δείχνει υπερβολικό σεβασμό στον Ηρακλή”
Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γκίμα στο filipposbc.gr: “Πρώτα θέλω να συγχαρώ τους παίχτες μου και αυτό τον υπέροχο κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες. Με γύρισε πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή που εγώ ήμουν παίχτης. Αγωνιστικά το παιχνίδι το κερδίσαμε δίκαια αφού για 38 λεπτά ήμασταν μπροστά στο σκορ με μια αποτελεσματική άμυνα η οποία μας χάρισε και την νίκη, κάτι που δεν είχαμε κάνει στα παιχνίδια με το Ανατόλια και το Αιγάλεω. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι η θέση του Ηρακλή είναι πλασματική και αυτό γιατί η διαιτησία σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια του Ηρακλή δείχνει υπερβολικό σεβασμό και αυτό το διαπιστώσαμε και σήμερα με την ανομοιομορφία στα σφυρίγματα. Ο Ηρακλής είναι μεγάλο όνομα, έχει την ιστορία του και έχει πλεονέκτημα αντιμετώπισης στο πρωτάθλημα. Αυτό όμως δεν μειώνει και τις δικές μας πιθανότητες ούτε και τις δυνατότητες να κάνουμε πρωταθλητισμό. Και αυτό θα κάνουμε.
Κωστόπουλος Θωμάς: “Θεωρώ ότι χάσαμε αξιοπρεπέστατα”
Oι δηλώσεις του προπονητή του Ηρακλή Κωστόπουλου Θωμά: “Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανταγωνιστικό και από τις δύο ομάδες. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και συγχαρητήρια στην ομάδα της Βέροιας για την νίκη αυτή. Από την πλευρά μας ήμασταν άστοχοι σε πολλά ελεύθερα σουτ, στην άμυνα δείξαμε συγκέντρωση αλλά οι λάθος επιλογές στην επίθεση και οι παίχτες που ήταν τραυματίες και χωρίς προπόνηση όλη την βδομάδα μας κόστισαν την ήττα. Κάποτε θα ερχόταν και μια ήττα. Θεωρώ ότι χάσαμε αξιοπρεπέστατα, γυρίσαμε για κάποιο διάστημα το παιχνίδι, δεν τα καταφέραμε αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Συνεχίζουμε στο επόμενο παιχνίδι, έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και πάντα θέλουμε την νίκη.
Προβληματισμός και Αναστάτωση λόγο διαιτησίας
Μετά το σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή στις τάξεις της Διοίκησης του Φιλίππου επικρατεί προβληματισμός και αναστάτωση σχετικά με τα ανομοιόμορφα σφυρίγματα των κ.κ Νικολούλη και Πιτσίλκα οι οποίοι με τον τρόπο αυτό διατήρησαν την ομάδα του Ηρακλή σε επαφή με το σκορ. Η Διοίκηση του Φιλίππου Βέροιας σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε επιστολή διαμαρτυρίας απευθυνόμενη προς την Ε.Ο.Κ και την Κ.Ε.Δ .