Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΟΠΥΥ: οι αντιδράσεις από φαρμακοποιούς και γιατρούς

Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ορθή-ορθότατη προσπάθεια να μπει μια σειρά στα ασφαλιστικά της χώρας. Η αλήθεια να λέγεται! Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων ανθρώπων 3 εκατομμύρια ασφαλιστικοί φορείς. Παράλογα πράγματα. 
Δυστυχώς, η ιστορία της ενοποίησης των ασφαλιστικών φορέων έλαχε να την επιβάλλουν οι ξένοι, αφού οι δικοί μας κοιμόνταν όρθιοι (ή μάλλον εξυπηρετούσαν επί χρόνια συντεχνίες και δεν τολμούσαν). Επίσης έλαχε να την κάνουν με το μόνο τρόπο που ξέρουν, με πασαλείμματα και μισές δουλειές, ίσα για να βγουν από την υποχρέωση και να δείξουν ….έργο.

Και έτσι βρισκόμαστε στη σημερινή κατάσταση, με έναν ΕΟΠΥΥ σε μαύρο χάλι και ένα ΕΣΥ που πνέει τα λοίσθια.
Χωρίς γιατρούς λοιπόν, πέραν των φαρμακοποιών θα βρεθεί ξανά ο ΕΟΠΥΥ (και οι ασφαλισμένοι σε αυτόν), αφού ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Όσον αφορά τους φαρμακοποιούς, αυτοί απ’ ότι φαίνεται έχουν επιλέξει την κατά μέτωπο “επίθεση” στο υπουργείο, αφού σήμερα θα παρουσιάσουν τα στοιχεία που έχουν (ότι δηλαδή το υπουργείο άλλα τους υποσχέθηκε και άλλα έκανε) ενώ υπό σκέψη είναι και πως θα απαντηθεί το σχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση που θα οδηγήσει τελικά στην πώληση των φαρμάκων από τα ράφια των Γερμανών ή των Γάλλων μεγαλομπακάληδων που (σε συνεργασία με τους δικούς μας πρώην του κλάδου) έχουν κατακλύσει τη χώρα.