Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πάλι ένταση στην ΠΓΔΜ

Αρχίζει και ξεφεύγει πάλι η κατάσταση στη γειτονική ΠΓΔΜ, αφού τα πνεύματα είναι αρκετά ανήσυχα.
Χθες σημειώθηκαν επεισόδια εντός και εκτός Κοινοβουλίου, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού ήρθαν στα χέρια βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης – ενώ οι αρχές είχαν ήδη πετάξει έξω τους δημοσιογράφους (προφανώς για να μην καλυφθούν τα ..γεγονότα).
Παρόμοια κατάσταση (με πρωταγωνιστές πολίτες) επικρατούσε και στους δρόμους των Σκοπίων, έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας.
Σήμερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης…

…(και γνωστός στη χώρα μας, όπως όλοι οι γιαλαντζί “Μακεδόνες” πολιτικοί των τελευταίων 20 ετών) Μπράνκο Τσεβερνκόφσκι δήλωσε ότι οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης από σήμερα το βράδυ μέχρι και την Παρασκευή θα αποκλείουν για μισή ώρα κεντρικούς δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Τα παραπάνω, τις ημέρες αυτές, συμβαίνουν κυρίως μεταξύ των Σλάβων – που ανταγωνίζονται για τη νομή της εξουσίας. Φυσικά, στη γωνία παραμονεύουν πάντα (αναμένοντας μια ευκαιρία) και οι αλβανικής καταγωγής κάτοικοι. Άλλωστε, οι ιστορίες και οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και Σλάβων δεν είναι και πολύ παλιές, ούτε και ξεχασμένες…