Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Διόδια Αιγινίου: μεγάλες οι αντιδράσεις για το άνοιγμα τους

Με δυναμικές κινητοποιήσεις φαίνεται πως αντιδρά η τοπική κοινωνία του Αιγινίου (αλλά και της ευρύτερης περιοχής – που θα πληγεί οικονομικά, και όχι σε μικρό βαθμό!) στο άνοιγμα των διοδίων που βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα από την έξοδο/είσοδο από/προς Αιγίνιο, επί της ΠΑΘΕ.
Μια πρώτη αντίδραση είχαμε χθες το απόγευμα, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. Στην έκτακτη συνεδρίαση σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο διαμήνυσε ότι…

…θα παραιτηθεί σε περίπτωση εφαρμογής της απόφασης για τη λειτουργία του σταθμού, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνει ο Δήμος, λειτουργούν ήδη διόδια στα Μάλγαρα αλλά και τη νότια Πιερία.

Μια δεύτερη αντίδραση σημειώθηκε σήμερα, αφού η συντονιστική επιτροπή αγώνα καλεί όλους τους πολίτες της Πιερίας και του Φορείς σε ειρηνική κατάληψη διαρκείας του σταθμού διοδίων Αιγινίου τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στις 10:00 ώρα το πρωί.
Τέλος, για το θέμα του ανοίγματος των διοδίων αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των 4 βουλευτών της Πιερίας με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρο Καλογιάννη.
Εμείς να αναφέρουμε πως αν ανοίξουν τα διόδια – κι αν τα υπολογίσαμε σωστά – ένας οδηγός για να πάει από το Αιγίνιο ή την Κατερίνη, στη Θεσσαλονίκη θα χρειάζεται 7,20 ευρώ μόνο για τα διόδια!!!