Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

“Ελλήνων Πρωτοβουλία” το όνομα της νέας πολιτικής κίνησης


Μετά τον χώρο που μέχρι πριν από λίγα χρόνια χαρακτηρίζονταν ως “αριστερός” φαίνεται πως ήρθε η ώρα και της “δεξιάς” να πολυδιασπαστεί.  

Τα θέματα (όχι της παρούσης, αλλά μένουν προς συζήτηση) είναι αν οι κινήσεις αυτές γίνονται επί τη βάση ενός σχεδίου το οποίο θέλει να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες διαφόρων πολιτικών και ταυτόχρονα να φέρει τη χώρα σε μια κατάσταση στην οποία δεν θα μπορεί να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση της προκοπής.

Τέλος πάντων, στην είδηση: πολλοί από αυτούς που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν νέο πολιτικό φορέα με προοπτική να τον μετατρέψουν αργότερα και σε πολιτικό κόμμα, κίνημα ή κάτι άλλο (όπως το ονομάσουν).
Ο φορέας αυτός θα φέρει το όνομα “Ελλήνων Πρωτοβουλία” και την κίνηση φέρονται να στηρίζουν οι πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΝΔ Χρ. Ζώης, Ι. Μανώλης, Ι. Κουράκος, Μιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης,αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Σταυρογιάννης.

Σύμφωνα με το καταστατικό του πολιτικού φορέα ορίστηκε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος του οποίου είναι ο Δημήτρης Σταμάτης.