Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Χωρίς τίτλο (γιατί μπροστά σε τέτοιες ιστορίες σταματάει το μυαλό)

pyrpfaliro2014Στη φωτογραφία ένας νεαρός, μόλις 33 χρονών. Ονομάζονταν Ματθαίος Μάντζιος και είχε το βαθμό του αρχιπυροσβέστη. Μπήκε στην Πυροσβεστική το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη. Τον ερχόμενο μήνα θα παντρεύονταν, όπως ανέφεραν στα ΜΜΕ γνωστοί του.

Την Παρασκευή το βράδυ ο 33χρονος εκτελούσε χρέη αξιωματικού βάρδιας στον σταθμό της Καλλιθέας, όταν κλήθηκε να πάει και αυτός σε μια φωτιά στο Παλαιό Φάληρο.

Στην προσπάθεια του να σώσει μια 44χρονη που είχε παγιδευτεί σε οικοδομή (φλέγονταν το ισόγειο κατάστημα) πέθανε κάνοντας το καθήκον του, σώζοντας πρώτα μαζί με άλλο συνάδελφό του μια άλλη γυναίκα. Δεν κατάφερε όμως να σώσει ούτε την 44χρονη, ούτε τον εαυτό του. Βρέθηκε νεκρός στο μπαλκόνι του σπιτιού, έχοντας δίπλα του τη γυναίκα που προσπαθούσε να σώσει από τις φλόγες. Πιθανολογείται ότι τελείωσε το οξυγόνο του πυροσβέστη στην προσπάθεια του να τραβήξει τη γυναίκα έξω. Όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.