Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξανά στην επικαιρότητα οι Γερμανικές αποζημιώσεις

Ορθώς κάποιοι αναφέρουν και διορθώνουν όλους εμάς, που μιλάμε για “γερμανικές αποζημιώσεις” ότι δεν πρόκειται – στο σύνολό τους – για αποζημιώσεις.
Οι αποζημιώσεις είναι ένα τμήμα των χρημάτων. Ένα άλλο όμως τμήμα τους θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ως “οφειλές πολέμου”. Γιατί περί τέτοιων πρόκειται, αφού μιλάμε για αναγκαστικό δάνειο, για οφειλές, για χρέη που δημιούργησε ο Χίτλερ και το Γ΄ Ράιχ όταν πήρε δανεικά.
Ήδη οι Γερμανοί μιλάνε (μέσω εφημερίδων, για να ετοιμάσουν και την κοινή γνώμη – όσα λεφτά κι αν δοθούν τελικά)  πως πρέπει να πληρώσουν. Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Die Welt με τίτλο «Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου». Σιγά-σιγά θα το φέρουν στους Γερμανούς πολίτες.

Πάντως να θυμόμαστε κάτι που είχαμε γράψει πολλές μέρες στην «Περισκόπηση», ΕΔΩ και ΕΔΩ : θα πληρώσουν οι Γερμανοί (όταν απειληθεί η οικονομία τους, που ήδη αισθάνεται την κρίση αλλά και που κρύβει χρέος τρισεκατομμυρίων ευρώ).

Μόνο που το αντάλλαγμα για τη χώρα μας θα είναι μεγάλο ενώ και η επιστροφή των κλεμμένων και των χρωστούμενων θα είναι ψαλιδισμένη όσο δεν πάει…