Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σλοβάκικη τράπεζα μηνύει την Ελλάδα για την αναγκαστική ανταλλαγή των ομολόγων της

Η Σλοβακική τράπεζα Postova Banka ανακοίνωσε σήμερα ότι μηνύει την Ελλάδα ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου διαιτησίας σχετικά με την αναγκαστική ανταλλαγή ομολόγων της πέρυσι.
Η Postova ανακοίνωσε ότι μηνύει την Ελλάδα από κοινού με την μέτοχό της Istrokapital SE, στο Διεθνές Κέντρο Διακανονισμού Διαφορών επί Επενδύσεων (International Centre for Settlement of Investment Disputes) (ICSID) καθώς πιστεύει ότι η Ελλάδα παραβίασε διεθνείς συμφωνίες.
“Η Ελλάδα υιοθέτησε μέτρα τα οποία παραβίασαν διεθνείς συμφωνίες. Με τον τρόπο αυτόν ζημίωσε την αξία της επένδυσής μας. Αποτελεί καθήκον μας να…

…προστατεύσουμε την επένδυσή μας και να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας”, δήλωσε ο επικεφαλής της τραπέζης Μάρεκ Τάρντα, με γραπτή ανακοίνωσή του.

Τμήμα της Παγκοσμίου Τραπέζης, το ICSID αποτελεί κορυφαίο ανεξάρτητο θεσμό για την επίλυση διαφορών επί διεθνών επενδύσεων. Η τράπεζα δήλωσε πως πιστεύει ότι οι ενέργειες της Ελλάδας παραβίασαν διμερείς επενδυτικές συμφωνίες μεταξύ της Σλοβακίας και της Ελλάδας, καθώς και μεταξύ της Ελλάδα και της Κύπρου.
Βάσει των όρων ανταλλαγής των ομολόγων, οι επενδυτές υπέστησαν ζημία 53,5% επί των επενδύσεών τους, ως μέρος της συμμετοχής τους στη μείωση του χρέους της Ελλάδας.

ΑΜΠΕ