Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πλατύ: από τη χθεσινή εσπερίδα με θέμα το πράσινο σκουλήκι

Έγινε εχθές στο Πλατύ η ενημερωτική εσπερίδα για το πράσινο σκουλήκι, την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Φυτιατρική Εταιρία Ελλάδας,  το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και ο Δήμος Αλεξάνδρειας. Η εσπερίδα έγινε στον ανακαινισμένο – αλλά όχι ακόμη ολοκληρωμένο από τεχνικής άποψης – χώρο που παλαιότερα γίνονταν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του παλιού Δήμου Πλατέος (στην αίθουσα “Δέσποινα Χατζηαντωνίου”).

Ακούστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα αναφορικά με το πράσινο σκουλήκι, την αναπαραγωγή του, τη διάδοσή του ανά τον κόσμο, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί κλπ. Μια πραγματικά καλή παρουσίαση ενός  θέματος το οποίο απασχολεί πολλούς αγρότες.
Μέσα σε αυτά που μας έκαναν εντύπωση αυτό που είπαν οι ομιλητές για τα φυτά τα οποία προσβάλει το συγκεκριμένο σκουλήκι (ακόμη και …τριβόλια!!) αλλά και το ότι τελικά δεν είναι πάντα πράσινο αλλά το χρώμα του διαφέρει ανάλογα με τον ξενιστή στον οποίο αναπτύσσεται. Αρνητική εντύπωση πάντως μας έκανε το γεγονός ότι η προσέλευση ενδιαφερομένων ήταν σχετικά μικρή (λίγοι αγρότες και πολλοί γεωπόνοι), παρά το ότι πρόκειται για ένα θέμα που πραγματικά καίει.