Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σκέφτονται να άρουν την απαγόρευση στους πλειστηριασμούς ακινήτων ;


Ένα θέμα που “καίει” εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, αυτό της άρσης του “παγώματος” των πλειστηριασμών για ενυπόθηκες δανειακές υποχρεώσεις μπήκε ξαφνικά στην επικαιρότητα. Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών (περισσότερα ΕΔΩ), ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, δήλωσε ότι τα κόμματα θα πρέπει ίσως και μέσα στο καλοκαίρι να προσέλθουν σε διάλογο για το ζήτημα των πλειστηριασμών. Προκλήθηκε πανικός εις άπαντες, αφού είναι φανερό πως αν αρθεί το “πάγωμα”, τότε είναι χιλιάδες τα σπίτια που θα βγουν από τις τράπεζες – ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ “ΣΩΤΗΡΙΑΣ” ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – σε πλειστηριασμούς.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως κάποια στιγμή θα πρέπει…
…να συζητηθεί και αυτό, επισείοντας τον κίνδυνο του μηδενισμού της περιουσίας των πολιτών αν ξαφνικά βγουν μαζικά σε πλειστηριασμούς ακίνητα. Όμως δεν σκέφτηκε (;) τον κίνδυνο για την εσωτερική αναταραχή που θα δημιουργηθεί αν όντως τα ακίνητα αυτά βγουν σε πλειστηριασμούς και χιλιάδες άνθρωποι βρεθούν στο δρόμο. Γιατί, πλέον, δεν θέλει και πολύ το ποτήρι να ξεχειλίσει. Και γιατί αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα εκτός Επιτροπείας και εκτός ευρώ, θα βυθιζόμαστε σε ένα χρέος και σε μια ύφεση χωρίς τέλος.

Η ύφεση είναι μεγάλη, παρατεταμένη – είμαστε στον 8ο χρόνο ύφεσης! – και προβλέπεται να διαρκέσει ακόμη πολύ καιρό. Άσχετα με το success story που προσπαθούν να πασσάρουν,  (π.χ. ο εκ της τριάδας των συνεταίρων στην Κυβέρνηση Κουβέλης πάλι άρχισε τα δικά του, για έξοδο στα τέλη του 2013, αλλά αυτά τα ακούμε από την εποχή του αλήστου μνήμης Παπακωνσταντίνου – ναι, από τότε βγαίνουμε στις …αγορές και από την ύφεση!).