Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θα προλάβουν την παρέλαση;


από “Το Ποντίκι”

Του Δημήτρη Μηλάκα

Άντε να δούμε (τον ανασχηματισμό) και τι έχει απομείνει από το πολιτικό κεφάλαιο όλων εκείνων που από το 1974 μέχρι και σήμερα κυβερνούν την χώρα. Αυτών που την οδήγησαν εδώ ακριβώς που βρίσκεται σήμερα, δηλαδή στην καταστροφή, και επιμένουν να εμφανίζονται οι μόνοι άξιοι και ικανοί να τη …διασώσουν. Πλάκα έχει…


Πλάκα έχουν και οι σχετικές διαρροές για τους ικανούς και άφθαρτους οι οποίοι αναζητούνται από τα δύο  κόμματα που μοιράστηκαν την εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια προκειμένου να αναλάβουν όπως θα πουν «την βαριά ευθύνη της σωτηρίας της χώρας». Πλάκα έχουν και οι αναζητούμενοι συσχετισμοί και ισορροπίες που αναζητούνται μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και στο εσωτερικό αυτών των κομμάτων. Να περιληφθούν ή όχι οι Καραμανλικοί; Να μας σώσει ή όχι ο Σκανδαλίδης; Μήπως ο Πρωτόπαπας για μια ακόμη φορά; ή αρκεί ο Κουκουλόπουλος; Ο Στουρνάρας; Τον κουνάει κανένας αυτόν ή έχει βάλει βέτο η Μέρκελ; Με τέτοιου είδους διαβουλεύσεις και υπολογισμούς, μην αποκλείετε να φέξει και του Ταμήλου (υπουργικό κοστουμάκι) για κανένα δίμηνο…

Αρκεί να μην είναι κάποιος (πολιτικά) αφελής προκειμένου να δει τις δυνατότητες, τους στόχους αλλά και τις προοπτικές της εκολαπτώμενης κυβέρνησης της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Δεν είναι μυστικό ότι τα εν λόγω (πολιτικά) υποκείμενα υπάρχουν μόνο και μόνο για να ολοκληρώσουν το σχέδιο των μνημονίων. Και όλοι γνωρίζουμε πια τι ακριβώς συνεπάγεται αυτό.
Επίσης δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων και μετρ των πολιτικών αναλύσεων, ούτε… Λίτσα Πατέρα για να δει ότι η εν λόγω κυβέρνηση δύσκολα θα προλάβει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Αρκεί να δει ότι:
· το νέο κυβερνητικό σχήμα προκύπτει από τα υπόλοιπα—ή αν προτιμάτε- από το κατακάθι του σαραντάχρονου δικομματικού συστήματος εξουσίας.
· Οι αριθμοί του προϋπολογισμού δε βγαίνουν με κανέναν τρόπο
· Το υπουργείο οικονομικών έδωσε παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Οκτωβρίου!
Πόσο και μέχρι πότε τέτοιου είδους καρικατούρες θα επιμένουν να κινούνται αναζητώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή; Είναι ένα ερώτημα, το οποίο ενδεχομένως θα απαντηθεί εύκολα τη στιγμή κατά την οποία το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιγράψει και θα κοστολογήσει (οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά) την πρότασή του για διέξοδο.

Μέχρι τότε θα βλέπουμε το ανακάτωμα στον (πολιτικό) πυθμένα για την αναζήτηση λύσεων από το…κατακάθι