Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Στα κόκκινα" η κατάσταση στην Αίγυπτο


Σε κατάσταση τρελοκομείου η Αίγυπτος, αφού ο Μόρσι (που στην ουσία κυβερνά από πέρυσι, με τις ευλογίες των Δυτικών που ήθελαν να διώξουν τον Μουμπάρακ και να έχουν και την κατάσταση υπό έλεγχο χωρίς πολλές – πολλές αντιδράσεις) έχει πιάσει πάτο και οι Αιγύπτιοι έχουν βγει στους δρόμους.
Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως τεταμένη, χιλιάδες διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας ενώ χθες έκανε αισθητή την παρουσία του και ο Στρατός, ο οποίος – δια του αρχηγού του και υπουργού άμυνας – έστειλε τελεσίγραφο στον Πρόεδρο Μόρσι να παραιτηθεί.
Επίσης, ο αρχηγός του Στρατού έστειλε χθες και ελικόπτερα να πετάξουν επάνω από την Πλατεία Ταχρίρ, στο Κάιρο,…

….ως μια ένδειξη ότι ο Στρατός είναι με το μέρος των διαδηλωτών και δεν έχουν να φοβηθούν κάτι, αν οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι” αποφασίσουν να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε τρόπο.
Ο Πρόεδρος Μόρσι απέρριψε το τελεσίγραφο των 48 ωρών που του δόθηκε για να ικανοποιήσει διαδηλωτές και Στρατό και έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι, οι φόβοι για έναν εμφύλιο στη χώρα που ελέγχει τη Διώρυγα του Σουέζ και είναι σε …στενή επαφή με το Ισραήλ είναι πλέον βάσιμοι.
Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο, σε συνδυασμό με την κατάσταση στη Συρία (που τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο και όλοι είναι εναντίον όλων) είναι αυτές που κάνουν όλους να τρέμουν.