Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: ένα ψήφισμα (και όχι ομόφωνο) και δυο αρχηγικές εμφανίσεις


Από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.
Με ένα ψήφισμα, το οποίο όμως “πέρασε” κατά πλειοψηφία (αφού δεν το ψήφισαν στο σύνολό του δυο από τους δημοτικούς συμβούλους), αλλά και με δυο δυνάμει αρχηγικές εμφανίσεις τελείωσε η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας.
Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην αντίθεση του Συμβουλίου στο θέμα των σχολικών φυλάκων (και όχι μόνο αυτών), αναγνωρίζονται ως λογικά και δίκαι τα αιτήματα των τελευταίων ενώ ζητείται να τερματιστεί η απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να γίνει διάλογος μεταξύ Κυβέρνησης και ΚΕΔΕ ώστε να μην αποστέλλονται “τελεσίγραφα” (όπως είπε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας). Τέλος σημειώθηκε πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί αρωγός στις αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ τονίστηκε πως θα γίνει εφαρμογή των αποφάσεων της ΚΕΔΕ.
Απ’ την άλλη στο συμβούλιο είχαμε και δυο αρχηγικές εμφανίσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την εμφάνιση και αυτά που ανέφερε ο ανεξάρτητος Σύμβουλος Γιάννης Απατσίδης (ο οποίος ακούγεται εδώ και καιρό πως ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου και να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του επόμενου έτους) ενώ η δεύτερη με την εμφάνιση του Συμβούλου της πλειοψηφίας,….

…πρώην αντιδημάρχου Ν. Γκαβαρδίνα.

ο ανεξάρτητος Σύμβουλος
Γιάννης Απατσίδης
Στο ενδιαφέρον του Γ. Απατσίδη έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, οπότε το μόνο το οποίο θα κάνουμε σήμερα αναφορά είναι η “πολιτικής φύσης επίθεση” που έκανε στους αρχηγούς των δυο μεγάλων παρατάξεων, κκ Δημητριάδη και Γκιόνογλου, αφού ανέφερε πως έχουν εκλεγεί ή είναι φίλα προσκείμενοι στα κόμματα που σήμερα κυβερνούν και που προκάλεσαν την κατάσταση που σήμερα επικρατεί στο χώρο της Τ.Α.
Αυτή του η τοποθέτηση “ανέβασε” λίγο τους τόνους στη συνεδρίαση, αφού οι  Φ. Δημητριάδης και Μπ. Γκιόνογλου απάντησαν και μάλιστα άμεσα στις αιτιάσεις του ανεξάρτητου (εκλεγμένου το 2010 με το ψηφοδέλτιο του δεύτερου) Συμβούλου.

ο Σύμβουλος της πλειοψηφίας
Νικ. Γκαβαρδίνας
Από την άλλη πρέπει να σταθούμε στη σημερινή εμφάνιση του πρώην αντιδημάρχου Νίκου Γκαβαρδίνα. Από την αρχή της θητείας αυτού του Συμβουλίου (κατά πάγια τακτική;) ουδείς εκ των συμβούλων της συμπολίτευσης λάμβανε το λόγο, παρά μόνο εάν έπρεπε να απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης ή εάν ήθελε να απαντήσει επί προσωπικού.

Σήμερα αυτό άλλαξε και με μια καθαρά αρχηγική τοποθέτηση (κατά την άποψή μας πάντοτε) ο πρώην αντιδήμαρχος έκανε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και στην εποχή που κατείχε τη θέση αυτή και συνομιλούσε με τους εργαζόμενους στο Δήμο για εργασιακά θέματα. Αυτά τα δυο χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με όλα όσα ακούγονται (και στα οποία έχουμε αναφερθεί και στην “Περισκόπηση” ΕΔΩ) για ρήγμα στις τάξεις της συμπολίτευσης και αμφισβήτηση της μέχρι τώρα ηγετικής θέσης του επικεφαλής της, δείχνουν πως επιβεβαιώνονται ΑΠΟΛΥΤΑ οι πληροφορίες που είχαμε για το ρήγμα και την αναζήτηση ενός ατόμου που θα οδηγήσει τουλάχιστον ακόμη 6-7 συμβούλους μακριά από τον ως τώρα συνεκτικό κρίκο, δηλαδή τον Δήμαρχο Φώτη Δημητριάδη. Το άτομο αυτό μπορεί να μην είναι ο πρώην αντιδήμαρχος αλλά ίσως κάποιο άλλο πρόσωπο (ίσως και εκτός Συμβουλίου σήμερα), όμως η σημερινή παρουσία του μπορεί να είναι η εναρκτήρια ημέρα της δημοσιοποίησης της αποστασιοποίησης.