Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλεξάνδρεια: η προεκλογική περίοδος έχει ήδη αρχίσει


… μαζί και τα μαγειρέματα, που αυτή τη φορά θα είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε. Το …μενού θα είναι πλούσιο και οι συνταγές από πολλές κουζίνες.

Ένα πραγματικά “θερμό” καλοκαίρι αλλά και ένας χειμώνας που κάθε άλλο παρά …κρύος θα είναι αναμένεται στα τοπικά πολιτικά πράγματα της Αλεξάνδρειας.

Και αυτό γιατί είναι σίγουρο πως μπορεί τα διαπαραταξιακά να είναι στάσιμα (αφού στην ουσία ΔΕΝ υπάρχει αντιπολίτευση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), οι εσωτερικές όμως αναταράξεις σε κάθε παράταξη είναι πλέον δεδομένες και καθημερινό φαινόμενο. Θα τις δούμε στην πορεία, σήμερα ας πούμε επιγραμματικά 2 πράγματα για την παράταξη “Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας”.
Στην παράταξη Δημητριάδη τίποτε δεν θυμίζει την κατάσταση προ του Φεβρουαρίου του 2013. Ημερομηνία-ορόσημο η ημέρα που πλημμύρισε η Αλεξάνδρεια. Υπήρχαν και από παλαιότερα προβλήματα, όμως η κατάσταση “ξέφυγε” τελείως από τότε και μετά, μετά από την ιστορία με την πλημμυρισμένη πόλη και το περιβόητο sms.
Σε συνέχεια αυτού έγιναν πολλά, γνωστά – μην τα επαναλαμβάνουμε και κουράζουμε. Έτσι φτάσαμε στο προχθεσινό συμβούλιο,…

…όπου ο Ν. Γκαβαρδίνας, πρώην αντιδήμαρχος, στενός συνεργάτης του Φ. Δημητριάδη και εκ των πρωτεργατών ώστε να είναι αυτός το 2010 ο υποψήφιος δήμαρχος, δήλωσε και επίσημα την ανεξαρτητοποίηση του.

Χθες ο ίδιος παρενέβη τηλεφωνικά στο Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 και είπε αρκετά πράγματα για τα επόμενα βήματά του.

Έκανε μια αναφορά αρχικά στη σύνθεση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου (δεν υπάρχει αντιπρόεδρος – αν και εδώ θα πρέπει να ρωτήσουμε “τώρα το θυμήθηκε;”), είπε πως θα στείλει στα τοπικά ΜΜΕ μια λεπτομερή αναφορά-εξιστόρηση όσων έχουν γίνει έως τώρα, είπε επίσης πως θα έχει επαφή και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για πολλά πράγματα ενώ κατέληξε λέγοντας “οι κύριοι της Διοίκησης δεν σεβάστηκαν τίποτε”, διατηρώντας το δικαίωμά του να δημοσιοποιήσει τα πάντα. Είπε δε πως πλέον οι δημόσιες παρεμβάσεις του θα είναι τακτικότατες.

Εμείς, από αυτά που μάθαμε (γιατί ρωτώντας πας στην Πόλη) ένα έχουμε να πούμε – που δεν έχει να κάνει μόνο με τον Ν. Γκαβαρδίνα, γιατί η δυσφορία για πολλές επιλογές του Δημάρχου αλλά και του στενού κύκλου που κινείται δίπλα απ’ τον αυτόν είναι μεγάλη: η αντιπολίτευση να αναμένουμε πλέον να είναι πιο “σκληρή” από ορισμένους της συμπολίτευσης παρά από την ίδια την αντιπολίτευση. Η κατάσταση δεν θα θυμίζει σε τίποτε (είτε εντός αλλά κυρίως εκτός του Συμβουλίου) την αρχική εικόνα του συνδυασμού. 
Γιατί όπως γράψαμε και εχθές, “[…] ο Ν. Γκαβαρδίνας δεν έχει κλείσει την πόρτα (που συνήθως την κλείνει ο τελευταίος, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει πως μετά την έξοδο θα είναι παρέα με άλλους συμβούλους)…