Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Απ’ τον Κασσελάκη στον Πολάκη…

Άλλαξε πάλι η ατζέντα στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες.

Από εκεί που στις αρχές της προεδρίας Κασσελάκη (και για μεγάλο χρονικό διάστημα στη συνέχεια) το κόμμα έδινε μόνο ειδήσεις life style, πλέον το κόμμα δίνει μόνο “ειδήσεις” για την αντιπαράθεση του Κασσελάκη με τον Πολάκη.

Ο πρόεδρος Κασσελάκης αιφνιδιάζοντας για μια ακόμη φορά τους πάντες πρότεινε μέχρι και αλλαγή ονόματος (θέλοντας λέει να κάνει το κόμμα σύγχρονο), ενώ το απέκλειε μέχρι πριν από λίγο καιρό. Απ’ την άλλη ο δελφίνος Πολάκης τα βάζει μαζί του για τα πάντα (πουλώντας αριστεροσύνη της κακιάς ώρας και μπαινοβγαίνοντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος).

Στο μεταξύ οι λυκοφιλίες μεταξύ πρωτοκλασσάτων πάνε κι έρχονται. Όργανα συνεδριάζουν χωρίς να βγάζουν αποφάσεις, ενώ στη μέση υπάρχουν και οι σχεδιασμοί του κάθε πικραμένου που βγαίνουν στη φόρα (αφού όλοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί – σου λέει, “εδώ κατάφερε να γίνει αρχηγός ο άλλος που ήρθε από το πουθενά, δεν θα τα καταφέρω εδώ που έχω και 10-20 χρόνια αριστεροσύνης;;”)

Όπως κι αν το δει κάποιος, ένα είναι σίγουρο: ότι στο τέλος αυτής της παράστασης ο ΣΥΡΙΖΑ, για διάφορους λόγους και εξαιτίας μιας σειράς προσώπων (που έπαιξαν ρόλο στο παρελθόν και παίζουν ρόλο τώρα), δεν θα είναι ποτέ σε θέση να πείσει ότι αποτελεί αξιόπιστη επιλογή για τον μέσο ψηφοφόρο.

Ευτυχώς που έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που αυτοί που έχτιζαν μια ελληνική αριστερά με ευρωπαϊκό προσανατολισμό έχουν “φύγει”. Για να μη βλέπουν το σημερινό χάλι…