Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας κοινωνία

Πιάσαμε πάτο και τον ξύνουμε – ώρα για “μηδενική ανοχή”

Σεσημασμένος, με δράση στα κυκλώματα των χούλιγκαν που κρατάει τουλάχιστον από το 2017 (αφού φέρεται να έχει εμπλοκή στα επεισόδια στον Βόλο – δηλαδή όταν ήταν σε ηλικία 17-18 ετών), με ενεργό συμμετοχή σε πολλά άλλα επεισόδια βίας (οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως είχε συμμετοχή σε άλλο επεισόδιο λίγη ώρα πριν γίνει η δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου), συμμετοχή σε άλλη επίθεση περίπου στο ίδιο σημείο το 2019.

Αυτό είναι εν ολίγοις το προφίλ του 23χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Πιάσαμε πάτο και τον ξύνουμε τόσο στη μικροεγκληματικότητα όσο και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να το καταλάβουμε;

Επιβάλλεται η Δημοκρατία μας να αναθεωρήσει ΑΜΕΣΑ τη στάση της για πολλά. Ας αρχίσει απ’ τη στάση που θα κρατά έναντι χούλιγκαν, τρομοκρατών και φονιάδων.

Πραγματική “ανοχή μηδέν” και απίστευτα σκληρές τιμωρίες στην πραγματικότητα, είναι η μόνη λύση – στο πλαίσιο ενός εξειδικευμένου πακέτου αντιμετώπισης της εγκληματικότητας που δεν θα θέτει υπό αμφισβήτηση δικαιώματα του πολίτη.

* το ποδόσφαιρο είναι η αφορμή, η κάλυψη. Δεν είναι η αιτία για τη δράση εγκληματικών συμμοριών. Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η φράση “ανοχή μηδέν” ας το ψάξουν. Ακραίο ως μέτρο, δυστυχώς όμως (στη φάση που βρισκόμαστε) φαίνεται πως είναι το μόνο μπορεί να αποδώσει, αρκεί να εφαρμοστεί με προσοχή.

.