Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με την συμβολή της ΟΚΛΕ και του φεστιβάλ WIFT GR σας προσκαλεί στην προβολή ταινιών του διαγωνιστικού προγράμματος ταινιών Μικρού Μήκους “Μικρές Γυναικείες Ιστορίες” του 8ου Φεστιβάλ “50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο”.
Την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 19:00 στην Λέσχη Κινηματόδρασις (Σοφ. Βενιζέλου 9) θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε 6 ταινίες μικρού μήκους (διάρκεια 75’).
Το WIFT GR ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που ξεκίνησε το 1973 και σήμερα είναι το κορυφαίο δίκτυο γυναικών και εν γένει θηλυκοτήτων που εργάζονται σε όλους τους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων στην Ελλάδα και αποτελεί μέρος ενός διεθνούς δικτύου με περισσότερα από 50 παραρτήματα σε έξι ηπείρους, που εκπροσωπούν περισσότερα από 15.000 μέλη και εργάζονται για τον ίδιο στόχο: την ισόρροπη εκπροσώπηση των δύο φύλων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Είσοδος/Οικονομική ενίσχυση 3 ευρώ
Κατάλληλο άνω 15 ετών
Λίγα λόγια για τις ταινίες
Our Ashes Are Alive
Animation: Ελλάδα, 2023, 8’| Σκηνοθεσία-Σενάριο: Φερλέ Βανέσσα
Δεν υπάρχει ρέκβιεμ, οι στάχτες των βομβαρδισμενων Παλαιστινίων θα ζουν στη μνήμη μας.
Ιλάτσ’
Ντοκιμαντέρ: Ελλάδα,11’ | Σκηνοθεσία: Λαλουδάκη Ελισάβετ,Massimo Pizzocaro | Παραγωγή: HappyAnt Productions
Ιλάτ’ς σημαίνει συμφιλίωση. Μητέρα και κόρη μιλώντας για το παρελθόν που για χρόνια αποτελούσε ταμπού συμφιλιώνονται μαζί του.
Κυρία Νίτσα
Μυθοπλασία: Ελλάδα, 17’ | Σκηνοθεσία- Σενάριο: Νεφέλη Ράπτη | Παραγωγή: Wholewave Productions
Η πραγματικότητα της Νίτσας με τον θάνατο της μητέρας της αλλάζει. Τώρα δεν υπάρχει άλλοθι για τη ζωή που δεν ζει.
Αχέροντας
Μυθοπλασία: Ελλάδα, 18’ | Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου| Σενάριο: Μάτα Κούρτη | Παραγωγή: HONEYBEE PRODUCTIONS
Η Μαρία και ο Νίκος κάνουν ένα σύντομο ταξίδι θα καταφέρουν να αποδεχτούν την απώλειά τους και να έρθουν ξανά κοντά;
Lou
Μυθοπλασία: Ελλάδα, 8’ | Σκηνοθεσία:Φρόκου Αντωνίνα
Η Λου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά το βιασμό της. Από ποιον θα ζητήσει βοήθεια;
Απαρατάτεμε
Μυθοπλασία: Ελλάδα, 17’ | Σκηνοθεσία: Τσιλιανίδου Μένη
Μπορεί μια αργοπορία στη διαδρομή να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις της Νίνας με τον παππού της και τη σχέση της;