Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

ΣΥΡΙΖΑ: τα ερωτήματα για το μέλλον του είναι μόνο δυο

Ολοταχώς προς την 4η διάσπασή του οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., αφού μετά τα τελευταία γεγονότα (που ξεκινούν από διαρροές κι εξώδικα και φτάνουν μέχρι μη εμφάνιση υποψηφίων αρχηγών σε συνάντηση για να συνεννοηθούν μεταξύ τους για την προεδροεκλογή) είναι προφανές πως είναι απλά θέμα χρόνου πότε αυτή θα συμβεί.

Το πρώτο ερώτημα πλέον είναι ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή αν θα προλάβουν να διοργανωθούν και να πραγματοποιηθούν συνέδρια, εκλογές κλπ ή αν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χτυπήσουν διάλυση πριν από όλα αυτά.

Οι σχέσεις μεταξύ των υποψηφίων απλά είναι εχθρικές ενώ οι … “συντροφικές” μαχαιριές πέφτουν σα βροχή. Όσο για τις δηλώσεις ενός εκάστου;; Η μια χειρότερη απ’ την άλλη, σε μια προσπάθεια ο καθένας τους να εμφανιστεί ως ο φύλακας των ιερών και των οσίων μιας Αριστεράς που μόνο οι ίδιοι αντιλαμβάνονται.

Όσο για τον κόσμο, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος αναλυτής για να καταλάβει ότι όλα όσα γίνονται (με ευθύνες των ιδίων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) έχουν απομακρύνει πολύ κόσμο. Φυσικά υπάρχουν και αρκετοί που έχουν μείνει, αλλά πλέον είναι δύσκολο να βρεθούν ξανά κάτω από την ίδια στέγη για πολύ καιρό.

Πάει λοιπόν για την 4η διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τις διασπάσεις και αποχωρήσεις που οδήγησαν στη δημιουργία των κομμάτων του Βαρουφάκη, της Κωνσταντοπούλου, του Χαρίτση και της Αχτσιόγλου.

Και πλέον τίθεται και το δεύτερο ερώτημα: από αυτό που σήμερα έχει απομείνει ως ΣΥΡΙΖΑ θα αναδυθούν μόνο 2 νέα κομμάτια ή θα γίνει εντελώς θρύψαλα;;;