Κατηγορίες
περιβάλλον

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού μας προσκαλεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου για να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης, στην Πιερία.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch) είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης. Την Κυριακή, θα κάνουμε παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια, θα συμμετέχουμε σε ξεναγήσεις στον υγρότοπο και θα ενημερωθούμε για τα μετανάστευτικά πουλιά και το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι τους.

Για τα παιδιά, θα οργανωθούν περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια κατασκευών με θέματα από τον κόσμο των πουλιών. H εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Αν είμαστε τυχεροί θα δούμε τον εντυπωσιακό Θαλασσαετό που φωλιάζει στο Δέλτα του Αλιάκμονα και επισκέπτεται τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης σε αναζήτηση τροφής.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών αποτελεί μία δράση παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώνεται από την BirdLife International. Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο εκδηλώσεις σε δεκάδες υγροτόπους, με το συντονισμό της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας, σε συνεργασία με κατά τόπους φορείς και εθελοντές.