Κατηγορίες
Ημαθία

Διήμερο θεματικό εργαστήριο από την ΑΝ.ΗΜΑ.

Η ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε., στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος συνεργασίας LOCAL TOUR του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD του Π.Α.Α. 2014-2020, διοργανώνει διήμερο θεματικό εργαστήριο με θέμα την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικός και γαστρονομικός προορισμός.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους τουριστικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων εστίασης και παραγωγής και εμπορίας ειδών διατροφής, με έμφαση φυσικά στα τοπικά προϊόντα της Ημαθίας (κρασί, κρέας, φρούτα, λαχανικά, κλπ.), καθώς και σύλλογοι με αντικείμενο τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2024, και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις ειδικών του χώρου του τουρισμού και της γαστρονομίας, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων διατροφής, επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και διάθεσης προϊόντων διατροφής, γευσιγνωσίες και βιωματικές γαστρονομικές δραστηριότητες και εμπειρίες.

Η 1η ημέρα θα πραγματοποιηθεί στην Βέροια, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Βεροίας, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες και σε χώρους εστίασης.

Η 2η μέρα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ στη Νάουσα, και θα συμπληρωθεί από επίσκεψη σε οινοποιία και σε χώρους παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής, η οποία βρίσκεται ανηρτημένη στην ηλεκτρονική σελίδα της Αναπτυξιακής Ημαθίας (www.anhma.gr), όπου μπορούν να βρουν και το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ η διοργάνωση διασφαλίζει και την μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς τους επισκέψιμους χώρους.
Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων είναι είκοσι (20) άτομα, που θα επιλεγούν μέσω αξιολόγησης, ενώ απ’ αυτούς θα προκύψουν και οι συμμετέχοντες σε επίσκεψη ανταλλαγής καλών πρακτικών σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, ημέρες και ώρες γραφείου, στο τηλέφωνο: 2331 020809 και  στο e-mail: info@anhma.gr.