Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας πολιτική

Μετά από μια επική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για νέο πρόεδρο… (??)

Με 163 να ψηφίζουν την πρόταση μομφής που κατέθεσαν 99 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδεύει προς έκτακτο συνέδριο και στη συνέχεια προς εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου (??).

Και όλα αυτά μετά από μια επική ψηφοφορία που διεκδικεί βραβείο, αφού ενώ όλοι είχαν συμφωνήσει τελικά να είναι μυστική (με φακελάκι και κάλπη) στο τέλος σχεδόν το 1/5 των μελών της Κ.Ε. ψήφισε …τηλεφωνικά!

Μετά από όλα αυτά το πράγμα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ αναμένεται να λάβει συγκεκριμένο δρόμο:

1. έκτακτο συνέδριο

2. κατάθεση υποψηφιοτήτων

3. εκλογή προέδρου

Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ όλα πλέον είναι ανοιχτά, αφού η α λα κάρτ ερμηνεία και εφαρμογή του καταστατικού από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν αφήνει περιθώρια για προβλέψεις:

παίζει λοιπόν από μια ευθεία αμφισβήτηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για τη μομφή (αφού υπάρχει μια …μικροπαρεξήγηση με τις ψήφους όσων τηλεφώνησαν ενώ θα έπρεπε να ρίξουν φάκελο σε κάλπη) μέχρι το εξτρίμ σενάριο μιας ενδεχόμενης επανεκλογής Κασσελάκη από τη βάση (που θα οδηγήσει εκτός κόμματος όσους ψήφησαν “ναι” στην πρόταση μομφής επειδή λογικά δεν θα μπορούν να σταθούν πλέον μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ με τίποτε).

Τα όργανα ήδη άρχισαν να παίζουν πιο δυνατά – είχαν αρχίσει να παίζουν εδώ και κάτι μήνες…