Κατηγορίες
σύλλογοι

Έρανο – απάτη καταγγέλλει ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος

Από τον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασός” ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

“Έρανος είναι μια οργανωμένη κινητοποίηση για τη συγκέντρωση χρημάτων ή άλλων εισφορών για κοινωφελείς ή φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το τελευταίο διάστημα έχει περιέλθει σε γνώση μας, ότι στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και ειδικά στα χωριά όπου είναι εγκατεστημένοι ανταλλάξιμοι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και την Καππαδοκία, κάποιοι πραγματοποιούν έρανο με κουπόνια για την ανέγερση του Ιερού Ναού των Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στο όνομα του συλλόγου μας.

Μάλιστα, από τους αιτούντες, γίνεται χρήση προσώπων που έδρασαν για την ίδρυση του χωριού και του συλλόγου μας (ή ονομάτων που σχετίζονται με τη ζωή των Αγίων μας) και επικαλούνται την προσφυγική καταγωγή, για την επίτευξη του στόχου τους ο οποίος δεν είναι άλλος παρά της απόσπασης οικονομικών εισφορών.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε άπαντες ότι κάτι τέτοιο εκ μέρους του Συλλόγου μας δεν υφίσταται, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει λάβει καμία απόφαση για έρανο, ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν.

Δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία προς το παρόν αλλά προφανώς πρόκειται για επιτήδειους που δεν έχουν καμία σχέση με τον σύλλογο και το χωριό μας.

Η αναφορά στο όνομα του συλλόγου χωρίς συναίνεση, συνιστά παρανομία και ο σύλλογος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα.”