Κατηγορίες
Ελλάδα

Ιός του Δυτικού Νείλου: 21 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Τα 21 έφτασαν τα νέα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση (14/8/2024) του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 14/08/2024 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά εβδομήντα έξι (76) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα πενήντα επτά κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και δέκα εννιά κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Στην Ημαθία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για την προαναφερθείσα περίοδο τα δηλωθέντα εγχώρια περιστατικά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι συνολικά πέντε.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν είκοσι ένα (21) νέα εγχώρια κρούσματα. Έχουν καταγραφεί, επίσης, δύο εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα του εξωτερικού (δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση). Μέσα στο 2024 έχουν καταγραφεί δέκα (10) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών.

Ο ΕΟΔΥ έχει δημιουργήσει ενημερωτικό υλικό για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου και για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.