Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πολιτική

Έρχονται ανακατατάξεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Τζιτζικώστας για Επίτροπος στην ΕΕ

Ανακατατάξεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φέρνει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη (κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ της Πέμπτης 1 Αυγούστου 2024) ότι η χώρα μας θα προτείνει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για Επίτροπο στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα συγκροτηθεί το επόμενο διάστημα.

Το όνομα του (σχεδόν) 46χρονου Τζιτζικώστα έπαιζε από καιρό – και μάλιστα δυνατά – ενώ στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα συζητούνταν και ονόματα αντιπεριφερειαρχών που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν.

Να σημειωθεί πως ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (που είναι συμβουλευτικό όργανο που εκπροσωπεί τις περιφερειακές και τοπικές αρχές της Ευρώπης) ενώ αυτή την περίοδο είναι αντιπρόεδρος.

Απομένει να ανακοινωθεί, από τις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κάτι το οποίο θα γίνει αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ (για το διαμοιρασμό των χαρτοφυλακίων).