Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Συνάντηση εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων με τον υφυπουργό ΑΑ&Τ

Συνάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (και βουλευτής Πέλλας) Διονύση Σταμενίτη με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων από την Ημαθία, την Πέλλα, την Φλώρινα και την Κοζάνη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2024 στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας, στα Γιαννιτσά.

Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων παρέδωσαν στον υφυπουργό υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τα οποία συζήτησαν με τον τελευταίο.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι ο καθορισμός ελάχιστης εγγυημένης τιμής στα 0,50 λεπτά / κιλό στα ροδάκινα (οι αγρότες υπολογίζουν ότι το κόστος παραγωγής για το συμπύρηνο ανέρχεται στα 45 λεπτά το κιλό) ενώ συζητήθηκαν οι καλύψεις από τον ΕΛΓΑ και η είσοδος των ιδιωτών στην αγροτική ασφάλιση, οι προσλήψεις γεωπόνων που θα ενισχύσουν τα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, οι δηλώσεις ΟΣΔΕ καθώς και το θέμα που φέτος προέκυψε με την παραμόρφωση των καρπών των ροδάκινων (που εμφανίστηκε σε μεγάλες εκτάσεις).

Πλέον αναμένεται οι Αγροτικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν να συνεδριάσουν και να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους από δω και πέρα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων ακόμη και με τρακτέρ στους δρόμους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αγροτικοί σύλλογοι:

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΌΤΙΑΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

ΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ “Η ΟΜΟΝΟΙΑ”

ΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ “ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ”

ΑΣ ΠΕΛΛΑΣ

ΑΣ “ΠΙΕΡΙΩΝ” ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ