Κατηγορίες
διεθνή

Μπούμερανγκ…

Είναι από τις φορές που λες ότι το αρχαίο ελληνικό ρητό “μηδένα προ του τέλους μακάριζε…” (που είχε πει ο Σόλωνας για τον βασιλιά της Λυδίας, Κροίσο) έχει βρει την απόλυτη εφαρμογή του.

Κι αυτό γίνεται στις μέρες μας, 2570 χρόνια αργότερα και περίπου 9.200 χιλιόμετρα πιο μακριά από τα μέρη που … σύχναζαν ο Σόλωνας και ο Κροίσος.

Μπούμερανγκ έχει γυρίσει για τον Τράμπ η τακτική του να παίζει πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα με το θέμα της ηλικίας του Μπάιντεν.

Όχι ο Τράμπ είναι κανά λυκόπουλο…! Τέσσερα χρόνια είναι η διαφορά του με τον Μπάιντεν, 78 αυτός και 81 ο Μπάιντεν (στην πραγματικότητα η διαφορά δεν ήταν στην ηλικία των δυο αλλά στο πόσο καλοστεκούμενος είναι ο ένας και ο άλλος).

Τώρα που ο υποψήφιος (ή η υποψήφια) των Δημοκρατικών θα είναι σίγουρα μικρότεροι σε ηλικία από αυτόν, τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο για τον Τραμπ. Και θα πρέπει να εντοπίσει άλλα “τρωτά” σημεία, επάνω στα οποία θα πρέπει να χτίσει το προεκλογικό αφήγημά του.

* για την Ιστορία: ο Τράμπ είναι 78 ετών. Αν τελικά η Χάρις θα είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών, την εποχή των εκλογών θα είναι εξηντάρα, δηλαδή 18 χρόνια πιο νέα.