Κατηγορίες
αθλητικά

Με … τελικούς τα ημιτελικά

Με δυο παιχνίδια που άνετα θα μπορούσαν το κάθε ένα από αυτά να είναι… τελικός θα συνεχιστεί την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Ιουλίου το EURO 2024.

Στα προημιτελικά η Ισπανία κέρδισε τη Γερμανία με 2-1 (αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως – ευτυχώς – δεν κερδίζουν πάντα στο τέλος οι Γερμανοί), σε ένα παιχνίδι που είχε τα δυο σημαντικά γκολ στη λήξη. Ισοφάρισαν οι Γερμανοί στο 89 και πήγαν το παιχνίδι στην παράταση όμως στο 119ο λεπτό οι Ισπανοί έκαναν την επιστροφή και προκρίθηκαν.

Στο δεύτερο παιχνίδι της Παρασκευής 5 Ιουλίου η Πορτογαλία και η Γαλλία έλυσαν το θέμα της πρόκρισης στα πέναλτι. Οι Γάλλοι, πιο ψύχραιμοι και πιο εύστοχοι, πήραν την πρόκριση με 5-3.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου οι Άγγλοι κατάφεραν να προκριθούν και αυτοί, με τη διαδικασία των πέναλτι να τους ευνοεί. 5-3 και αυτό το παιχνίδι, το οποίο στην κανονική του διάρκεια έληξε 1-1.

Στο δεύτερο παιχνίδι του Σαββάτου οι Ολλανδοί έκαναν την ανατροπή και από το 0-1 μέσα σε 6 λεπτά “γύρισαν” το ματς κι έστειλαν στο σπίτι τους με 2-1 τους Τούρκους.

Οι ημιτελικοί (ξεκινούν στις 10 το βράδυ):

  • Τρίτη 9 Ιουλίου, Ισπανία – Γαλλία
  • Τετάρτη 10 Ιουλίου, Ολλανδία – Αγγλία