Κατηγορίες
διεθνή

Μέση Ανατολή: με… Χίτλερ και Σαντάμ συνεχίζεται ο κύκλος του αίματος

Εκτραχύνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και μετά από τις δηλώσεις αξιωματούχων από διάφορες χώρες της περιοχής.

Στις τελευταίες εξελίξεις θα πρέπει να συμπεριληφθούν ο νέος βομβαρδισμός του νοτίου Λιβάνου από το Ισραήλ, η επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν (που είναι κατεχόμενα – και αυτά – από το Ισραήλ), οι κατηγορίες του Ισραήλ ότι την επίθεση έκανε η φιλοιρανική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, οι εκ νέου επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο με drones και άλλα όπλα.

Συνεχίζεται δηλαδή αυτός ο αέναος κύκλος αίματος, στον οποίο θέση παίρνει και η Τουρκία του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν. Εδώ και 2 δεκαετίες (τουλάχιστον) ο Ερντογάν προσπαθεί να αποκτήσει συγκεκριμένο ρόλο, αφού θέλει να το παίξει προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων, ιδίως όμως των ακραίων μουσουλμάνων (όπως η Χαμάς, η Χεζμπολάχ κλπ).

Υπό τον φόβο να ξεφύγει τελείως το θέμα και να υπάρξει γενίκευση της σύρραξης που καταστρέφει τη Γάζα και άλλες περιοχές πέριξ του Ισραήλ, ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις και η κλιμάκωση της έντασης:

  • οι Τούρκοι θυμίζουν στον Νετανιάχου την κατάληξη του Χίτλερ,
  • οι Ισραηλινοί θυμίζουν στον Ερντογάν την τύχη τον Σαντάμ,
  • ο Ερντογάν έχει ξεκινήσει εκστρατεία απαξίωσης του Παλαιστίνιου Αμπάς και θυμίζει γεμάτος περηφάνια τα… “κατορθώματα” του στον Καύκασο και στη Λιβύη,
  • δυτικές αεροπορικές εταιρίες ξεκίνησαν να διακόπτουν τα δρομολόγια τους προς τον Λίβανο
  • υπάρχουν χώρες που (όχι επίσημα ακόμη) “δείχνουν” ότι πίσω από την επίθεση στο Γκολάν – στην οποία σκοτώθηκαν 12 νέοι – βρίσκεται το Ιράν (δια της Χεζμπολάχ)
  • ο ένας εμπλεκόμενος “υπόσχεται” στον άλλο ότι θα έχει κακή τύχη,

και οι βόμβες και οι ρουκέτες και τα drones να πέφτουν σαν βροχή σε διάφορα σημεία και χώρες της Μέσης Ανατολής, με τους αμάχους να πεθαίνουν – εκτός από τον πόλεμο – και εξαιτίας ασθενειών, πείνας, έλλειψης φαρμάκων ή έλλειψης νερού και να μην ξέρουν που να κρυφτούν!

Κατάληξη;; Στην περιοχή αντί να γίνονται βήματα προς την ειρήνευση καταγράφεται το ακριβώς αντίθετο (και οι ακραίοι από κάθε χώρα τη μετατρέπουν σε κόλαση με κάθε ευκαιρία).