Κατηγορίες
παιδεία

Επιτυχημένη η επίσκεψη ιταλικού σχολείο στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας – ευχαριστήριο

Την Παρασκευή 31-5-2024 ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη 11 μαθητών/τριών και 3 εκπαιδευτικών από το Τράπανι της Ιταλίας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS, ACTIVITY TYPE GROUP MOBILITY OF SCHOOL PUPILS.

Την Τετάρτη 29-5-24 έγινε παρουσίαση των δύο Σχολείων, μάθημα στα Αγγλικά και παρουσίαση του διδακτικού παιχνιδιού που ήταν το αποτέλεσμα του προηγούμενου προγράμματος ERASMUS του Σχολείου.

Την Πέμπτη 30-5-24 οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης και οι Ιταλοί μαθητές με τους συνοδούς τους παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή των πελαργών στο Αιγίνιο Πιερίας και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το κέντρο παρατήρησης πουλιών στη Ν. Αγαθούπολη όπου με ειδικές διόπτρες παρατήρησαν σπάνια πουλιά του υδροβιότοπου.

Την Παρασκευή 31-5-24 οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης και οι Ιταλοί μαθητές με τους συνοδούς τους επισκέφτηκαν το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Αρχικά με τη βοήθεια των Tablet του Σχολείου αναγνώρισαν και συνέλλεξαν σπάνια φυτά και συγκέντρωσαν σχετικές πληροφορίες δημιουργώντας ένα ψηφιακό φυτολόγιο. Ακολούθησε πικ νικ στην εξοχή που ολοκληρώθηκε με παιχνίδια από τις δύο χώρες και αντίστοιχους χορούς.

Μετά την πλήρως επιτυχημένη ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

-Το Δήμο Αλεξάνδρειας και τον Αντιδήμαρχο Στέφανο Δελιόπουλο για την άμεση ανταπόκριση και τον εξωραϊσμό του χώρου.

-Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας για για την ολόπλευρη συμβολή του.

Ειδικότερα την Πρόεδρο κ. Λίτσα Σαραντοπούλου, τον κ. Αριστείδη Κύρου την κ. Χριστίνα Σούμπουρου για την οργάνωση, την υποδοχή και τη φιλοξενία πράγμα που απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια του επικεφαλής του προγράμματος Coordinator για το Σχολείο και τον τόπο μας γενικότερα.

– Τις Δασκάλες του Σχολείου Σπυρογιάννη Αργυρώ και Λάζου Παρασκευή για την ολόπλευρη και ολόψυχη συμμετοχή τους στην επιτυχία του προγράμματος.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.