Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Την Ημαθία επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 την Ημαθία και συγκεκριμένα το Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού (ΚΕΑΣ), την Ι Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ» (Ι ΜΠ) και τη Β´ Μοίρα Καταδρομών (Β´ΜΚ).

Αρχικά, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε την έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΑΣ Υποστράτηγος Ιωάννης Χειμαριός, ο Διοικητής ΚΕΑΣ Συνταγματάρχης (ΑΣ) Γρηγόριος Φώλας, ο Διοικητής 3ου ΤΕΑΣ Αντισυνταγματάρχης (ΑΣ) Ευθύμιος Δημητρίου και ο Διοικητής ΣΑΣ Αντισυνταγματάρχης (ΑΣ) Εμμανουήλ Ηλιάδης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο ΚΕΑΣ πραγματοποίησε πτήση με OH-58 Kiowa Warrior, που διαθέτει το 3ο ΤΕΑΣ.

Ακολούθως, μετέβη στην Ι Μεραρχία Πεζικού (Ι ΜΠ) και στη συνέχεια στη Β´ Μοίρα Καταδρομών (Β´ ΜΚ), όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής ΔΕΠ Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης και ο Διοικητής Υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος. Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε για τη δομή, την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες των μονάδων, ενώ πραγματοποίησε ομιλίες προς στελέχη και οπλίτες και συνομίλησε μαζί τους.

Μετά το πέρας των επισκέψεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι σήμερα στην Ημαθία, όπου είχα τη χαρά να επισκεφθώ την έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού. Οι πτητικές Μονάδες της Αεροπορίας Στρατού βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις συνεργασίας με τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα δε, επιτελούν πληθώρα δράσεων κοινωνικής ωφελείας όπως αεροπυροσβέσεις, αεροδιακομιδές, κλπ., στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκα την Ι Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ», που δύναται να εκτελεί αερομεταφερόμενες, αεροκίνητες, αεραποβατικές και αμφίβιες επιχειρήσεις, σε ανεξάρτητη βάση αλλά και στο πλαίσιο υποστήριξης γενικότερου στρατηγικού ελιγμού, εξασφαλίζοντας την εφαρμογή του γενικότερου αμυντικού σχεδιασμού.

Επισκέφτηκα την Β´ Μοίρα Καταδρομών η οποία εξειδικεύεται στον ορεινό αγώνα και τον ανορθόδοξο πόλεμο.

Κατά τις επισκέψεις μου, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι την άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων και το υψηλό φρόνημα των στελεχών.

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλο το προσωπικό, γιατί επιτελεί το καθήκον του με υψηλό επαγγελματισμό και ισχυρό αίσθημα ευθύνης, αποδεικνύοντας στη πράξη, ότι αποτελεί το σπουδαιότερο οπλικό μας σύστημα και τον αδιαφιλονίκητο πολλαπλασιαστή ισχύος μας.

Ως ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναγνωρίζουμε τον κόπο, τις ανάγκες και τις θυσίες των γυναικών και των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και εργαζόμαστε διαρκώς για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την αναβάθμιση του εξοπλισμού και την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών, για την εκτέλεση της αποστολής τους.»