Κατηγορίες
Ημαθία Πολιτικά κόμματα

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Βέροια την Παρασκευή

Στη Βέροια βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επισκέψεων σε όλη τη χώρα ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης τα Ριζώματα, όπου στο Γυμνάσιο του χωριού έγινε παρουσίαση του προγράμματος “Ψηφιακό Σχολείο” (που υλοποιήθηκε με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και η υφυπουργός Ζέτα Μακρή.

Στην ομιλία του στη Βέροια ο Κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στα εξωτερικά – και συγκεκριμένα στο θέμα που έχει προκύψει μετά από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια.
Υπενθύμισε ότι το κόμμα του είχε εκφράσει επιφυλάξεις όταν κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών και δεν τη ψήφισε, απευθυνόμενος όμως προς την άλλη πλευρά των συνόρων έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να γίνει σεβαστή αλλιώς ο ευρωπαϊκός δρόμος της γείτονος θα είναι κλειστός.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης στο αγροτικό αλλά και στην ακρίβεια, που το τελευταίο διάστημα καλπάζει και έχει ψαλιδίσει πολύ τα εισοδήματα των πολιτών.
Επίσης μίλησε και για τις ευρωεκλογές, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ζήτησε την ψήφο των πολιτών, ώστε να διατηρηθεί το κόμμα του στη θέση αυτή με σκοπό να επηρεάσει την επόμενη μέρα τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στη Βέροια πολλά τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ενώ τον προλόγισαν ο γραμματέας της Νομαρχιακής της ΝΔ στην Ημαθία Σταύρος Γιανναβαρτζής και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.