Κατηγορίες
ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σωτήρης Τόκας αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, από το 1993, είναι μια ετήσια υπενθύμιση του πιο ουσιαστικού πόρου της ζωής, καλεί τους ανθρώπους να σκεφτούν τη ζωτική σημασία του νερού και την αξία του.

Το νερό είναι η βάση κάθε ζωής, ένα απαραίτητο αγαθό και ένας περιορισμένος πόρος του οποίου η αξία πρέπει πρώτα να αναγνωριστεί ώστε να εκτιμηθεί και να προστατευτεί ως το πιο πολυτιμότερο αγαθό της ύπαρξής του πλανήτη μας.

Η διασφάλιση των αποθεμάτων του νερού ως πόρου είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον. Ειδικά ενόψει της κλιματικής αλλαγής και των τεράστιων συνεπειών της στο περιβάλλον μας, η χρήση του πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη υπευθυνότητα , ορθολογισμό και με προσεκτική χρήση .

Καθοριστικό ρόλο ,που μέχρι σήμερα έχει επιτελέσει η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας είναι η εικοσιτετράωρη συνεχής παροχή πόσιμου και υγιεινού νερού με την ταυτόχρονη προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και του Περιβάλλοντος.

Το πολυτιμότερο αυτό αγαθό λοιπόν θα πρέπει να μείνει στα χέρια των Δημοτών μας ,εκφράζοντας την αντίθεσή μας στις επικείμενες συγχωνεύεις των ΔΕΥΑ και στην ιδιωτικοποίηση τους.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΕΡΟ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ”