Κατηγορίες
εκλογές

Ημαθία: πόσοι είναι οι υποψήφιοι;; Πόσα τα εκλογικά τμήματα;;

Στις εκλογές αυτό που μετρά είναι η συμμετοχή – γιαυτό είπαμε να βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι, ώστε οι αναγνώστες της Περισκόπησης να βρουν εύκολα και γρήγορα που ψηφίζουν αλλά και να μάθουν λεπτομέρειες που ίσως δεν θα βρουν αλλού.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν 12 ώρες αργότερα, στις 7 το βράδυ (οπότε μην πει κάποιος – που δεν έχει πραγματικά σοβαρό λόγο – ότι δε βρήκε 5 λεπτά χρόνο για να ψηφίσει!).

Οι 22.816 Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν μια ημέρα νωρίτερα από εμάς που είμαστε στην Ελλάδα, σε 99 εκλογικά τμήματα σε 35 χώρες του πλανήτη.

Ημαθία – εκλογικά τμήματα και υποψήφιοι

Καθίσαμε και μετρήσαμε – μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι εκλογές είναι αριθμοί. Τα υπόλοιπα έπονται

Στην Ημαθία λοιπόν τα κόμματα που έχουν υποψηφίους είναι 30 (τριάντα).

Οι υποψήφιοι από όλα τα κόμματα είναι 79 (εβδομήντα εννέα), εκ των οποίων οι 31 γυναίκες και οι 48 άνδρες.

Τα εκλογικά τμήματα που υπάρχουν για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 είναι 281 – εξ’ αυτών τα 89 είναι στο Δήμο Αλεξάνδρειας (τα τμήματα ετεροδημοτών είναι 4, όλα στο 4ο Γυμνάσιο της Βέροιας)

Για να βρείτε σε ποιο τμήμα ψηφίζετε μπορείτε να μπείτε ΕΔΩ, να βάλετε τα απαιτούμενα στοιχεία και θα εμφανιστεί το εκλογικό τμήμα και η διεύθυνσή του.

Αυτά! Πολλοί οι υποψήφιοι, πολλά τα κόμματα. Σταυρώστε, μαυρίστε, επιβραβεύστε – όπως θέλετε… Σε κάθε περίπτωση πάντως να πάτε για να ψηφίσετε, μην αφήνετε άλλους να επιλέγουν για εσάς…