Κατηγορίες
καιρός

Νέα χαλαζόπτωση στην περιοχή της Αλεξάνδρειας

Για μια ακόμη φορά το χαλάζι έπληξε περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας, ακριβώς μια εβδομάδα μετά από την προηγούμενη φορά (δείτε ΕΔΩ).

Το μεσημέρι της δεύτερης ημέρα του Πάσχα, γύρω στις 13:20, ισχυρή βροχόπτωση που μαζί είχε και χαλάζι καταγράφηκε σε περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας. Το μέγεθος του χαλαζιού ήταν περίπου όσο αυτό ενός μικρού στραγαλιού ενώ το φαινόμενο διήρκεσε περίπου 10 λεπτά.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει την Κυριακή του Πάσχα έκτακτο δελτίο για έντονα καιρικά φαινόμενα, στο οποίο γίνονταν αναφορά και σε πιθανές χαλαζοπτώσεις (δείτε ΕΔΩ) ενώ νεώτερο δελτίο προβλέπει για την Κεντρική Μακεδονία τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες (κατά τόπους ισχυρές) για τις απογευματινές ώρες.

Για την Τρίτη 18 Απριλίου η πρόβλεψη της ΕΜΥ αναφέρει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και ανέμους μεταβλητούς 2 με 4 μποφόρ. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.