Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Ένα ανόητο “έθιμο” που κοστίζει…

Συνολικά οκτώ (8) ήταν τα καταγεγραμμένα επίσημα θύματα του ανόητου και άκρως επικίνδυνου εθίμου των βεγγαλικών που κάθε χρόνο το βλέπουμε σε πολλά μέρη της χώρας μας.

Στην Αρκαδία 4 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο επειδή τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να ανάψουν βεγγαλικά, στη Ρόδο ένα μικρό κοριτσάκι 7 ετών μόλις τραυματίστηκε κι έχει σοβαρά, στο Αγκίστρι ένα άλλο παιδί 14 ετών έχασε δάχτυλα του ενός χεριού του και είχε τραυματισμό στο άλλο χέρι του, στη Σύμη ένα 13χρονο αγόρι υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του και τραυματίστηκε στο πρόσωπο ενώ στην Πύλο ένα αγοράκι 9 ετών λόγω κροτίδας υπέστη ατελή ακρωτηριασμό δακτύλου του χεριού του και θλαστικό τραύμα στην παλάμη.

Όλοι οι παραπάνω διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Κι όλα αυτά γιατί;;

Επειδή κάποιοι ανόητοι (το λιγότερο) αποφάσισαν αν πετάξουν βεγγαλικά ή κάποιοι εξίσου ανόητοι κι αδιόρθωτοι αποφάσισαν να πουλήσουν στα παιδάκια κροτίδες, δυναμιτάκια. Σε μικρά παιδιά που τραυματίστηκαν και πλέον η καθημερινότητά τους δεν θα είναι ίδια με άλλων, σε ενήλικες που το έπαιζαν ειδικοί ενώ δεν είναι, σε ανεγκέφαλους που χωρίς γνώσεις τα πέταξαν μακριά χωρίς να λάβουν υπόψη τους κινδύνους που δημιουργούν για τους γύρω τους (θέλοντας να κάνουν ένα σώου με πυροτεχνήματα).