Κατηγορίες
Ημαθία παιδεία

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών του 2022

Τα συγχαρητήριά τους στους μαθητές και στις μαθήτριες που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εκφράζουν μέσα από μηνύματά τους πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ημαθίας.

Τα μηνύματα είναι τα ακόλουθα:

Αθ. Αλατζόγλου – Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν αυτόν τον απαιτητικό μαραθώνιο και να κόψουν το νήμα του τερματισμού. Για ακόμη μια χρονιά, η πανδημία επέφερε επιπρόσθετες δυσκολίες, τις οποίες οι τελειόφοιτοί μας ξεπέρασαν με την ανεκτίμητη αρωγή των γονέων, των κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών και των διευθυντών των σχολειών τους, τους οποίους, ομοίως, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω.

Σε όσους πέτυχαν το στόχο τους, εύχομαι μια γόνιμη και δημιουργική διαδρομή στον επιστημονικό χώρο που επέλεξαν. Όσων οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν αυτή τη φορά, θα ήθελα να τους παρακαλέσω να μην απογοητεύονται και να τους παρακινήσω να μην εγκαταλείψουν τα όνειρά τους αλλά να δώσουν ακόμη μια ευκαιρία στον εαυτό τους.

Με την πεποίθηση ότι οι νεοεισερχόμενοι στην ενήλικη ζωή θα κάνουν τον κόσμο μας ομορφότερο, τους διαβεβαιώνω ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε υπερήφανοι με τις επιτυχίες τους και να στεκόμαστε πλάι τους σε κάθε δυσκολία.

Απ. Βεσυρόπουλος – βουλευτής Ημαθίας, υφυπουργός Οικονομικών

Συγχαρητήρια στα παιδιά που είδαν να δικαιώνονται οι κόποι και οι προσπάθειές τους με την ανακοίνωση των βάσεων και την είσοδο τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά και ένας νέος αγώνας αρχίζει, με στόχο τη γνώση και την απόκτηση επαγγελματικών εφοδίων.

Συγχαρητήρια και στα παιδιά που αγωνίστηκαν αλλά δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια τους.

Η ζωή όμως είναι μπροστά τους και τώρα αρχίζουν όλα

Παναγιώτης Γκυρίνης – δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές του δήμου μας, που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, κατάφεραν με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Μια νέα, όμορφη και γόνιμη περίοδος της ζωής τους ξεκινά με νέες ευκαιρίες και εμπειρίες. Εύχομαι αυτό το νέο ταξίδι της ζωής τους να το ζήσουν και να το αξιοποιήσουν όσο καλύτερα γίνεται, ώστε να κάνουν πραγματικότητα τους στόχους και τα όνειρά τους.

Επίσης θέλω να συγχαρώ όλους τους γονείς, οι οποίοι με υπομονή και αγάπη στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους.

Άξια συγχαρητηρίων είναι και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου που σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες υποστήριξε με τον καλύτερο τρόπο, γνωστικά και ψυχολογικά, τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Περισσότερο όμως θέλω να συγχαρώ όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που προσπάθησαν και έδωσαν αυτόν τον ωραίο αγώνα αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Σε αυτούς θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο αγώνας και η διεκδίκηση των στόχων δεν σταματούν με την πρώτη αποτυχία, αλλά συνεχίζονται πιο έντονα και αποτελεσματικά, χαράσσοντας νέους δρόμους και ανοίγοντας νέες προοπτικές.

Η επιτυχία και η καταξίωση για τον καθένα και την καθεμιά θα γίνει πραγματικότητα μέσα από τις καθημερινές προσωπικές μάχες στον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα της ζωής.

Είμαστε υπερήφανοι για όλους και όλες σας.

Σας εύχομαι καλή πρόοδο και συνεχίστε την καλή προσπάθεια.

Τάσος Μπαρτζώκας – βουλευτής Ημαθίας

Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν στην ανώτατη εκπαίδευση, καλή σταδιοδρομία! Να απολαύσετε αυτή τη μαγική διαδρομή, χωρίς ποτέ να ξεχάσετε ότι η αιτία αυτού του μοναδικού ταξιδιού ήταν το ότι θέσατε έναν στόχο και οργανώσατε την προσπάθειά σας γύρω από αυτόν!

Στο άνοιγμα του «παραθύρου στην γνώση» και στην κατανόηση του κόσμου μας, οι συμπαραστάτες σας έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο. Η οικογένεια σας και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα σας στήριξε, σας προετοίμασε, σας εμψύχωσε στα δύσκολα και σας έδωσε όλα τα εφόδια για την ακαδημαϊκή διαδικασία. Αξίζουν και αυτοί συγχαρητήρια γιατί καταφέρνουν, από το «παρασκήνιο» πολλές φορές, να συγγράψουν το σενάριο της ατομικής σας επιτυχίας.

Είμαστε περήφανοι για όλα τα παιδιά που δοκιμάστηκαν στις Πανελλήνιες, ανεξάρτητα από το βαθμολογικό αποτέλεσμα. Η επιτυχία είναι το σημαντικό μεν επιστέγασμα της προσπάθειας σας, αλλά και οι αποτυχίες και οι κακοτοπιές δεν αναιρούν ούτε την προσπάθεια ούτε το ποιοι είστε και το τι μπορείτε να κάνετε. Συνεχίστε να παλεύετε για να φτάσετε εκεί που εσείς θέλετε, εκεί που ονειρεύεστε.

Με ενθουσιασμό και με επίγνωση ότι οι αποτυχίες είναι υλικά για την επιτυχία και τη νίκη!