Κατηγορίες
Ελληνοτουρκικά

Το … επίσημο τέλος των αυταπατών με την Τουρκία (σε καθόλου τυχαίο χρόνο)

Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας επί των νησιών του ανατολικού Αιγαίου (αν η χώρα μας δεν προχωρήσει στην αποστρατικοποίησή τους) δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα αντιλαμβάνεται το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Μιλάμε για το τέλος των αυταπατών που είχαν κάποιοι – ορισμένοι ακόμη και εντός Ελλάδας, που περίμεναν η Τουρκία να αλλάξει τροπάριο.

Οι επί δεκαετίες αμφισβητήσεις, που μεταξύ άλλων “μεταφράζονταν” σε παραβιάσεις και παραβάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών μας υδάτων, που “υλοποιούνται” με γεωτρήσεις ή απειλές γεωτρήσεων και με δεσμεύσεις από την Τουρκία περιοχών επί των οποίων δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα, με Μνημόνια με μη αναγνωρισμένα καθεστώτα (όπως με το καθεστώς στη Λιβύη), όλα τα παραπάνω πλέον βρίσκουν και την άκρως “επίσημη” εκδοχή τους.

Οι Τούρκοι απειλούν, χρησιμοποιώντας το (κατά τη δική τους ανάγνωση) Διεθνές Δίκαιο. Ποιοι;; Οι Τούρκοι…!

Τα έχουμε πει χίλιες φορές, τα έχουμε γράψει άλλες τόσες, τα έχουμε δημοσιεύσει και αλλού: η Τουρκία δεν θα σταματήσει (με όποιον κι αν έχει στο τιμόνι) αν δεν πάρει αυτά που θέλει – πολύ δε περισσότερο τώρα, με τους ισλαμοφασίστες στο τιμόνι της. Και θα χρησιμοποιήσει τα πάντα.

Σε όλες αυτές τις προσπάθειες των Τούρκων θα είμαστε πάντα μόνοι. Οι πολιτικοί μας αυτό ή δεν το καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν. Και είναι αρκετά “ευγενικοί” στις απαντήσεις τους, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Δυο πράγματα μόνο, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε:

– όσοι νόμιζαν ότι θα είχαμε ένα “ήρεμο” καλοκαίρι (μπας και δουλέψουν με τον διεθνή τουρισμό, μετά από τις καραντίνες, και οι δυο πλευρές του Αιγαίου), καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν.

– όσοι νομίζουν ότι έχουμε πραγματικούς συμμάχους, πλανώνται πλάνην οικτρά. Σκεφτείτε μόνο πότε έγιναν οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ: μόλις λίγες ώρες μετά από τις νουθεσίες Αμερικάνων και Γερμανών να “τα βρούμε” με τους Τούρκους.

Τέλος των αυταπατών λοιπόν για όλους!