Κατηγορίες
Δήμος Νάουσας

Συνάντηση Καρανικόλα με Πέτσα και Βεσυρόπουλο

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο είχε στην Αθήνα, την Τρίτη (05.04.2022), ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Γιώργο Τασιώνα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τους Υπουργούς, ο Δήμαρχος έθεσε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, καθώς και στην υποστήριξη του Δήμου Νάουσας από την Πολιτεία σε ό,τι αφορά στο αναπτυξιακό σχέδιο της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε εκ νέου η πορεία ένταξης των έργων που έχουν κατατεθεί από τον Δήμο Νάουσας στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και η δυνατότητα ένταξης και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα και «εργαλεία», που θα επιδιώξει να αξιοποιήσει η δημοτική αρχή, μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης.

Ειδικότερα για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι η εξέταση της ένταξης των έργων του Δήμου Νάουσας συνεχίζεται απρόσκοπτα και το επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Επίσης, κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των υπηρεσιών του δήμου με προσωπικό λόγω υποστελέχωσης, στο υπέρογκο ενεργειακό κόστος που αναλογίζεται στους φορείς της αυτοδιοίκησης και στην αναγκαιότητα της λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν σημαντικά ακόμη ζητήματα του Δήμου Νάουσας, όπως η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών και η σύνδεση της Νάουσας με τις Κοινότητες, οι δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών λόγω της αποδυνάμωσης σε προσωπικό του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Νάουσας, η αναγκαιότητα ενίσχυσης των επαγγελματιών του κλάδου εστίασης, ζητήματα ιδιοκτησιακών θεμάτων κ.ά.