Κατηγορίες
Ημαθία

Νάουσα: άνοιξε η έκθεση ιστορικών κειμηλίων «1822-1922-2022: Ιστορικές μνήμες»

Άνοιξε χθες Τετάρτη (27.04.2022) τις πύλες της για το κοινό στον Χώρο Τέχνης «Ναϊάς», στη Νάουσα, η Έκθεση ιστορικών κειμηλίων «1822-1922-2022: Ιστορικές μνήμες» με εκθέματα της συλλογής του ιστορικού ερευνητή-λαογράφου της Νάουσας κ. Τάκη Μπάιτση.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο εκτίθενται φορεσιές και κειμήλια που αναδεικνύουν την ιστορική μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ν.Ημαθίας.

Το εκθεσιακό γεγονός εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Η.Π. Νάουσας για την 200η Επέτειο από το Ολοκαύτωμα της πόλης και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή (Διάρκεια έκθεσης: 27 Απριλίου – 11 Μαΐου, ώρες λειτουργίας: 10:00-13-:00 & 18:00 – 21:00).

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης παρουσία του Μητροπολίτη Λαοδικείας κ.κ. Θεοδώρητου, ως εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του Εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Πατέρα Διονύσιου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, του Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελου Τόλκα, εκπροσώπων της στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας, του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, των Αντιδημάρχων Πολιτισμού Γ. Τριανταφύλλου, Οικονομικών Δ. Μπαλτατζίδου, Νεολαίας, Παιδείας και Αθλητισμού, Βασίλη Τζουβάρα, του Πρόεδρου της Κοινότητας Νάουσας Κ. Χατζηστυλλή, καθώς και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, πολιτιστικών συλλόγων κ.ά.