Κατηγορίες
Ημαθία

Ηχηρή παραίτηση Νεστορόπουλου από την “Αμάλθεια Α.Ε.”

Την παραίτησή του υπέβαλε από το Διοικητικό Συμβούλιο της “Αμάλθεια Α.Ε.” ο αντιπρόεδρος (και σύμβουλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας) Απόστολος Νεστορόπουλος.

Ο Νεστορόπουλος αφήνει αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. της εταιρίας, στην οποία πρόεδρος είναι ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης (να σημειωθεί ότι αμφότεροι – Νεστορόπουλος και Καλαϊτζίδης – ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό Τζιτζικώστα στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές). Κατηγορεί για αδράνεια τον Κ. Καλαϊτζίδη καθώς και για έλλειψη διάθεσης για συνεργασία με τους περιφερειακούς συμβούλους.

Η επιστολή παραίτησης από το Δ.Σ. της “Αμάλθεια” είναι η ακόλουθη:

“Κ. Πρόεδρε

Σύμφωνα με τον από 18-12-2019 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. μου ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της εταιρίας.

Ύστερα από εξαντλητική σκέψη και πολύμηνη υπομονή, αναγκάζομαι να υποβάλω την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μου από τη θέση του Αντιπροέδρου της εταιρείας ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε., καθώς πλέον δεν διατηρώ ούτε την παραμικρή αμφιβολία περί της αδυναμίας σας να λειτουργήσετε την εταιρεία με τον τρόπο που αρμόζει στις δυνατότητες της και είναι σύμφωνος με τα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά στο λαό της Ημαθίας .

Ειδικότερα γνωρίζετε καλά ότι:

1.-Από την ημέρα ανάληψης των ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ μας και μέχρι σήμερα ήτοι επί 28 ΜΗΝΕΣ ουδέποτε συνεδρίασε το Δ.Σ. της εταιρείας.

2.-Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα των 28 ΜΗΝΩΝ η εταιρεία ουδέποτε λειτούργησε τουλάχιστον εμφανώς, εκτός κι αν λειτούργησε ως ατομική επιχείρηση με τη δική σας μόνο παρουσία και κανενός άλλου μέλους του Δ.Σ.

3.-ΘΛΙΒΕΡΟ αποτέλεσμα της ως άνω αδράνειας της εταιρείας, όχι μόνο για το διάστημα των 28 ΜΗΝΩΝ που είμαι εγώ μέλος του Δ.Σ., αλλά και για όλο το διάστημα των τελευταίων 8 ΕΤΩΝ που είστε Πρόεδρος, είναι η εμφάνιση συσσωρευμένων ζημιών, που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν.

4.-Το φιλέτο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ που ιδιοκτησιακά ανήκει στην εταιρεία, έχει τα τελευταία 8 ΧΡΟΝΙΑ που ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, εγκαταλειφθεί αποκλειστικά με ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ στα χέρια του κάθε καταπατητή.

5.-Λαμβάνοντας υπ ‘όψιν την παραπάνω συμπεριφορά σας, τόσο στην εταιρεία όσο και στην Π.Ε. Ημαθίας προκύπτει η έλλειψη διάθεσης να συνεργαστείτε με τους Περιφερειακούς σας Συμβούλους για το καλό της Ημαθίας και της παράταξης γενικότερα.

6.-Μετά από αυτά και ΕΠΕΙΔΗ στη μέχρι σήμερα διαδρομή μου έχω μάθει να λειτουργώ και να συμπεριφέρομαι συλλογικά και να προσπαθώ να κάνω πράξη μετεκλογικά όσα είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά.

Σας υποβάλω την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ από μέλος του Δ.Σ. της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ Α.Ε. και παρακαλώ να γίνει ΑΠΟΔΕΚΤΗ .

Κοινοποιείται κ. ΜΟΥΤΡΖΙΛΑ Στέργιο

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

ΝΕΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ”

* Η Αμάλθεια – το πλήρες όνομα της οποίας, όταν καταχωρήθηκε στο μητρώο Α.Ε. στις 31/12/2004 (57913/52/Β/04/7), ήταν “Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Οπωροκηπευτικών Νομού Ημαθίας Ανώνυμη Εταιρία” και είχε διακριτικό τίτλο “Αμάλθεια Α.Ε.” – έχει συνδεθεί άρρηκτα με προσπάθειες και κινήσεις να γίνει αξιοποίηση των χώρου που βρίσκεται στην Κουλούρα. Για την Ιστορία πρέπει να αναφερθεί ότι αρχικά θα φιλοξενούσε λαχαναγορά μέσα από την οποία θα προωθούνταν τα ημαθιώτικα προϊόντα ενώ στην πορεία έγιναν κάποιες κινήσεις για να εγκασταταθεί στο χώρο το Τελωνείο Βέροιας και το Χημείο.