Κατηγορίες
κορωνοϊός

Τρία δωρεάν self tests παραλαμβάνουν οι εργαζόμενοι

Τρία (3) δωρεάν self tests θα μπορούν να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία της χώρας από τη Δευτέρα 7 μέχρι και την Κυριακή 13 Ιουνίου οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τα tests σχετίζονται με την προσέλευση των εργαζομένων στα σημεία εργασίας τους και είναι ένα για κάθε μια απ’ τις εβδομάδες μέχρι τα τέλη του μήνα.

Είναι υποχρεωτικά για την προσέλευση των εργαζομένων στον τόπο παροχής εργασίας τους και έχουν ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Αν κάποιος εργαζόμενος είναι σε τηλεργασία ή σε νόμιμη άδεια, τότε πρέπει να κάνει το test και να το δηλώσει έως και 24 ώρες πριν να πάει στη δουλειά.

Ειδικά για την τρέχουσα εβδομάδα (από τις 7 Ιουνίου) το test μπορεί να γίνει και να δηλωθεί στην πλατφόρμα οποιαδήποτε μέρα, μέχρι και τις 13/6. Από την ερχόμενη εβδομάδα όμως (που ξεκινά στις 14 του μήνα) το test και η δήλωση είναι υποχρεωτικό να γίνονται ένα 24ωρο πριν από τη φυσική παρουσία του εργαζομένου στο χώρο εργασίας.

Η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.