Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ παιδεία

13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής: ποια σχολεία της Ημαθίας συμμετέχουν

Από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 13ου Διαδικτυακού Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως στις ημερομηνίες 20, 21, 22 και 23 Απριλίου 2021.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν 100 ερευνητικές εργασίες από 900 περίπου μαθητές και 170 εκπαιδευτικούς, από 80 και πλέον σχολικές μονάδες.

Ρομποτική, συστήματα αυτομάτου ελέγχου, έξυπνες πόλεις και συσκευές, προγραμματισμός εκπαιδευτικών εφαρμογών για κινητά, εκπαιδευτικοί ιστότοποι, ασφάλεια στο διαδίκτυο, έρευνες αποτελούν τη θεματολογία του συνεδρίου.

Από την Ημαθία στο διαδικτυακό συνέδριο μετέχουν τα ακόλουθα σχολεία (σε παρένθεση οι τομείς που συμμετέχουν):

  • Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου (Πανδημία και Διαδίκτυο)
  • 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας (Διαδικτυακό – Ηλεκτρονικό Περιοδικό Φωteenές)
  • Γυμνάσιο Κοπανού ‐ 2ο Γυμνάσιο Νάουσας (Ρομποτικές Οικιακές Συσκευές – Διπλωτής Ρούχων)
  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας (Σχεδίαση και εκτύπωση 3D Μπρελόκ)

Την χρονική περίοδο 6 – 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις καταγραφής τις οποίες θα συντονίσουν μέλη της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής. Οι τηλεδιασκέψεις αυτές κρίνονται απαραίτητες ώστε να παρουσιαστούν & να καταγραφούν οι τελικές εργασίες, να διορθωθούν προβλήματα κυρίως τεχνικά και να δημιουργηθεί μονταρισμένο υλικό για τη ροή του προγράμματος. Όλοι οι υπεύθυνοι εργασιών καλούνται να μεταβούν άμεσα στην διεύθυνση: http://kratisi.kmaked.eu και να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική κράτηση της επιθυμητής ημέρας και ώρας για την τηλεδιάσκεψη καταγραφής. Αναλυτικές οδηγίες θα υπάρχουν μέσα σε αυτήν την πλατφόρμα.

Επίσης την Πέμπτη 1 Απριλίου θα γίνει πρόσκληση προς τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα τους κοινοποιηθεί ειδικός σύνδεσμος ώστε να δηλώσουν και να επιλέξουν εργασίες σχολικών μονάδων του συνεδρίου. Οι συντονιστές θα έχουν την ευθύνη να προεδρεύσουν και να συντονίσουν τις επιλεγμένες εργασίες, κατά την διάρκεια των τηλεδιασκέψεων καταγραφής (6-17 Απριλίου).

Την περίοδο πραγματοποίησης του Συνεδρίου 20 – 23 Απριλίου θα υπάρχουν 12 θεματικές συνεδρίες όπου θα παρουσιαστούν τα έργα των μαθητών. Εκείνο το διάστημα θα υπάρξουν και εισαγωγικές τηλεδιασκέψεις εκπαιδευτικών και τηλεδιασκέψεις συμπερασμάτων προεδρείων. Η όλη διαδικασία θα συντονιστεί από την οργανωτική επιτροπή και θα προηγηθεί σχετική ενημέρωση.

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά από κανάλι Youtube στον ιστότοπο του συνεδρίου. Θα υπάρχει και ένα δεύτερο κανάλι – δημοσιογραφικό όπου εκεί οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν ζωντανά με εξ αποστάσεως συνεντεύξεις και διαδικτυακές επιδείξεις έργων.