Κατηγορίες
αγορά

“Στοπ” στην πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ – τι αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

Στην απαγόρευση της πώλησης από τα σούπερ μάρκετ διαρκών αγαθών – όπως ενδυμάτων, υποδημάτων, παπούτσια, παιχνιδιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και βιβλίων – για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λόγω του lockdown προχωρά η Κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια απόφαση που θα έπρεπε να είχε ληφθεί από καιρό (ήδη απ’ την πρώτη ημέρα του πρώτου lockdown), αφού η πώληση τέτοιων ειδών από τα μεγάλα καταστήματα κάθε άλλο παρά ευνοεί τον υγιή ανταγωνισμό και την ισορροπία σε μια αγορά που είναι ήδη χτυπημένη από διάφορα προβλήματα και που είναι κλειστή λόγω των αποφάσεων για τον κορωνοϊό.

Για το συγκεκριμένο θέμα σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας αναφέρει τα εξής:

“Μετά από συλλογικές, διαρκείς, συστηματικές και εντοπισμένες παρεμβάσεις προς την Κυβέρνηση, τόσο από την ΕΣΕΕ όσο και από τους Εμπορικούς Συλλόγους, η προσπάθειά μας απέδωσε καρπούς.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

κ. Άδωνις Γεωργιάδης (εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ 4946/10.11.2020), απαγορεύεται πλέον η πώληση διαρκών προϊόντων από τα καταστήματα τροφίμων που μένουν ανοικτά κατά την διάρκεια του lockdown.

Αποκαθίσταται κατά τον τρόπο αυτό η ισότητα των όπλων στην αγορά και αποφεύγεται μια σημαντική στρέβλωση του θεμιτού ανταγωνισμού, καθώς απαγορεύεται πλέον στις επιχειρήσεις τροφίμων να εκμεταλλευτούν προνομιακά τη λειτουργία τους για να οικειοποιηθούν προς όφελός τους ένα σημαντικό τμήμα του τζίρου των διαρκών προϊόντων, τη στιγμή που οι αντίστοιχες επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.”