Κατηγορίες
κοινωνία κορωνοϊός

Δυο τραγικές ιστορίες στη σκιά του κορωνοϊού

Δυο πραγματικά τραγικές ιστορίες, στη σκιά του κορωνοϊού, ήρθαν στη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ και δείχνουν ότι ο κορωνοϊός δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία ή οι εντατικές, οι απαγορεύσεις και τα sms, τα χιουμοριστικά βιντεάκια ή τραγουδάκια. Είναι και το άλλο κομμάτι, το πραγματικά ανθρώπινο.

Στην Καβάλα μια 52χρονη που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πριν από λίγες ημέρες πηδώντας από βραχώδη παραλία βρήκε τραγικό θάνατο όταν πήδηξε από τον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου της πόλης, όπου νοσηλεύονταν για κορωνοϊό.

Η δεύτερη ακόμη πιο δραματική ιστορία είναι αυτή ενός 60χρονου με νοητικά και κινητικά προβλήματα, τον οποίο διασώστες του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί βρήκαν δίπλα απ’ την υπερήλικη μάνα του που ήταν νεκρή. Και στους δυο είχε γίνει σύσταση να μείνουν στο σπίτι τους, λόγω κορωνοϊού. Η μάνα είχε πεθάνει πριν από 2-3 μέρες και ο γιος κάθονταν δίπλα της.

Όπως γράφει σε ανάρτησή του γιατρός του νοσοκομείου, “Αστυνομικοί ‘σπασαν την πόρτα […] Αγκαλιά (αυτός) δίπλα στη μάνα. Στάση εμβρυική, θαρρείς και θα πετάξει. Κορονοϊό και οι δυο, σύσταση να μείνουν σπίτι. Αποφύγετε τις συναναστροφές, όχι κόσμο σπίτι. Όλη τους τη ζωή να τους αποφεύγει ο κόσμος και τώρα αυτοί το πάνω χέρι. Η μάνα από μέρες πεθαμένη και αυτό να κλαίει, να κλαίει… Όλη την νύχτα, δίχως ανάσα με χαμηλό οξυγόνο, ακίνητο ανάμεσα από φορεία βιαστικά και ανθρώπους αδιάφορους να κλαίει …”.

Δυο ιστορίες στη σκιά του κορωνοϊού, δυο από τις πολλές που σίγουρα υπάρχουν τόσο καιρό, που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας και οξύνθηκαν λόγω των κάθε είδους μέτρων. Δυο ιστορίες που θα πρέπει να κινητοποιήσουν την Πολιτεία για να δει και άλλα πράγματα, πέρα από τα πρόστιμα, απ’ τους ελέγχους, τις κάθε είδους απαγορεύσεις.