Κατηγορίες
Ελλάδα

Φονική κακοκαιρία στην Εύβοια: 5 νεκροί, 2 αγνοούμενοι – τεράστιες ζημιές από τη νεροποντή

Φονική ήταν η κακοκαιρία που έπληξε την Εύβοια τις προηγούμενες ώρες. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικοί ιστότοποι η Εύβοια ζει δραματικές στιγμές. Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς το μεσημέρι της Κυριακής ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός είναι 5 άνθρωποι νεκροί και 2 αγνοούμενοι.

Η κακοκαιρία έχει πλήξει κυρίως τους Δήμους που βρίσκονται στο κέντρο του νησιού και τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η βροχόπτωση ήταν ισχυρή και διήρκεσε αρκετά. Σε κάποια σημεία η έντονη βροχή έπεφτε από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τις 6 το πρωί της Κυριακής.


Το ύψος της βροχής που έπεσε σε συγεκεκριμένα σημεία της Εύβοιας υπολογίζεται στα 300 με 350 χιλιοστά! Αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης ήταν ο θάνατος 5 ανθρώπων (με 2 ακόμη να αγνοούνται), να πλημμυρίσουν μεγάλες εκτάσεις και οικισμοί, να καταστραφούν περιουσίες και υποδομές.

Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιχειρούν στην περιοχή με πάρα πολλά μέσα (ελικόπτερα, οχήματα της Πυροσβεστικής, σκαπτικά και άλλα μηχανήματα, σωστικές λέμβους κλπ) ώστε να απεγκλωβίσουν τους δεκάδες συνανθρώπους μας που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία της Εύβοιας.

Πέραν των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο λόγω της νεροποντής σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού υπάρχει μποτιλιάρισμα λόγω των πολλών οχημάτων (κυρίως επισκεπτών του νησιού που λόγω κορωνοϊού επέλεξαν την Εύβοια για διακοπές) που επιχειρούν να φύγουν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τα λιμάνια στο κέντρο του νησιού (Στύρα ή Ερέτρια) για να περάσουν απέναντι στην Αττική.